Inuman!Trei copii abandonaţi lângă o pădure

Trei copii cu vârste între unu şi 5 ani au fost găsiţi, joi dimineaţă, abandonaţi pe un câmp din judeţul Vaslui. Minorii au fost transportaţi cu o salvare a Serviciului de Ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Abandoned child

 

„O femeie din comuna Bozieni din judeţul Neamţ a anunţat la numărul de urgenţă 112 faptul că a găsit lângă o pădure trei copii, neînsoţiţi de un adult. Femeia, care cunoştea copii, deoarece erau dintr-o localitate învecinată, i-a dus acasă, le-a dat de mâncare şi a anunţat Poliţia.Poliţiştii au mers la domiciliul părinţilor, în localitatea Băbuşa, comuna Băceşti dar nu i-au găsit pe părinţi. Se pare că tatăl este plecat la muncă la o stână, iar mama a fost văzută în cursul zilei de miercuri plecând de acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.
Au fost demarate cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului, urmând să fie anunţaţi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.
În ultimul an zeci de minori din judeţ au fost abandonaţi de părinţi. Unii au fost daţi spre îngrijire la asistenţi maternali profesionişti, alţii au ajuns în cadrul familiei extinse sau au fost daţi la alte familii. Au fost şi cazuri când copiii au fost instituţionalizaţi în centre de tip rezidenţial.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a intervenit, pe parcursul anului trecut, în 517 cazuri de abuz comise asupra copiilor, în majoritatea situaţiilor fiind vorba de neglijare din partea părinţilor, care îi înfometau sau îi creşteau în condiţii mizere. În 36 de cazuri, autorităţile au constatat abuzuri sexuale. Ponderea abuzurilor s-a înregistrat la minori cu vârste cuprinse trei şi 13 ani, mediul de provenienţă fiind în special cel rural. Pentru 165 de copii s-a impus instituirea măsurii de protecţie specială şi, cu foarte puţine excepţii, au fost daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti sau în cadrul familiei extinse.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …