Inventivitatea contrabandiştilor, la Albiţa: ţigări ascunse în sistemul frigorific al unei semiremorci

646x404 (1)

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa vamali, au descoperit la controlul de frontieră 57.800 ţigarete pe care un un basarabean încerca să le introducă în ţară, ascunzându-le în sistemul frigorific al semiremorcii.

Tânărul de 34 ani s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca DAF  şi o semiremorcă marca Schmitz. Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat  lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra ansamblului auto, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în sistemul frigorific şi în panoul care protejează sistemul frigorific al semiremorcii, 57.800 ţigarete diferite mărci cu timbru de acciză R. Moldova.

“Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei.”, a precizat comisarul Nelu Zaharia, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …