miercuri, 8 februarie , 2023

Laureaţi la Olimpiada meşteşugurilor

Elevii Mihail Timofti, din Bârlad, îndrumat de Dan Horgan, Corina Coatu, din Şuletea, şi Andra Iustina Mocanu, din Hălăreşti (Iana), îndrumate de Dorinel Filiche, au revenit acasă cu trei premii doi obţinute la faza naţională a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

oua

 

Duminică, 2 august, faza naţională a celei de-a XX-a ediţii a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” a ajuns la final. Evenimentul a fost organizat de Muzeul ASTRA, sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Proiectul cultural a fost cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.
Spre bucuria delegaţiei vasluiene, elevii Mihail Timofti, din Bârlad, îndrumat de Dan Horgan, Corina Coatu, din Şuletea, şi Andra Iustina Mocanu, din Hălăreşti (Iana), ambele îndrumate de Dorinel Filiche, au revenit acasă cu câte un premiu doi obţinut la secţiunile “icoane pe vatră – sculptură” şi “icoane pe sticlă – pictură”.
Au fost 200 de concurenţi prezenţi la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi la Casa Artelor, împărţiţi pe următoarele meşteşuguri: pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, sculptat icoane de vatră, pictură naivă, încondeiat ouă, metaloplastie, pirogravură, lemn legat în cositor, prelucrare metal, confecţionat măşti, confecţionat păpuşi în port popular, cusut, brodat, confecţionat piese de port popular, împletit ciucuri pe lemn, tors, ţesut la război vertical şi orizontal, confecţionat podoabe, dantelă cu ciocănele, broderie pe piele, cojocărit, confecţionat opinci, olărit, modelaj ceramică, prelucrare lemn, os şi fier, prelucrare corn.

Ediţia de anul acesta a avut parte de o participare internaţională, prin prezenţa a două grupuri de elevi din Federaţia Rusă şi Republica Bulgaria. Aceştia au desfăşurat workshop-uri de pictură lemn, broderie, pictat icoane pe sticlă, confecţionat păpuşi şi instrumente muzicale. Nu au lipsit din peisaj atelierele de olărit şi de confecţionare de jucării tradiţionale.

 

Sursa:Obiectiv

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …