MĂRTURISIRI | Vasluienii cumpără miei de pe internet și de multe ori iau țeapă!

Au rămas mai puțin de două săptămâni până când creștinii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului. Pe mesele vasluienilor, preparatele din carnea de miel sunt nelipsite, iar comercianții au început încă de pe acum să-și scoată la vânzare animalele…pe internet. Site-ul OLX.ro e plin de anunțuri ale crescătorilor de miei din aproape toate comunele județului, care încearcă să-și vândă mieii departe de orice control al instituțiilor statului. Un vasluian a făcut cumpărături de pe internet, zilele trecute, achiziționând un miel de aproape 5 kilograme. Numai că imediat după sacrificarea animalului, bărbatul și-a dat seama că a luat o mare țeapă deoarece mielul era plin de paraziți. 

După ce au fost alertate, autoritățile au demarat controale, însă această perioadă este extrem de solicitantă, motiv pentru care conducerea DSVSA Vaslui face un apel către populația județului să cumpere carne de miel din spații special amenajate și să ceară avizele sanitar-veterinare. Controalele inspectorilor DSVSA Vaslui vizează, în această perioadă, și produsele de patiserie. În urma unui control efectuat la o patiserie din municipiul Vaslui, s-a constatat că unitatea funcționa într-un spațiu impropriu, unde pereții erau plini de mucegai, iar spațiile de depozitare și de lucru erau neconforme. Pe lângă amenda de 10.000 de lei pe care a primit-o, conducerii patiseriei i s-a interzis să-și mai desfășoare activitatea pe perioadă nedeterminată.

Dacă țineți la tradiție, ar fi bine totuși să nu vă neglijați nici sănătatea atunci când cumpărați carne de miel. Autoritățile ne avertizează că nu putem ști când carnea e infestată cu paraziți și că unii dintre aceștia se pot transmite și la om. Cine nu vrea să tragă ponoase trebuie să cumpere carnea de miel din spații special amenajate și să ceară avizele sanitar-veterinare.

Citeste mai mult

Vasluienii cumpără miei de pe internet, care sunt precum ouăle Kinder: plini de surprize… unele neplăcute!

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …