sâmbătă, 13 aprilie , 2024

Un vasluian povestește: românii sunt văzuți drept hoți în Austria

Venit în vizită în orașul natal, din Austria, după o lungă perioadă de absență, un vasluian face mărturii incredibile legate de modul în care văd austriecii aderarea României la spațiul Schengen. Chiar dacă varianta oficială este legată de corupție și de granițe nesigure, adevărul văzut de austrieci este cu totul altul. În țara adoptivă, vasluianul povestește că românii sunt văzuți drept hoți, dar și o forță de muncă ce poate fi exploatată pe bani puțini. “Aderarea României la spațiul Schengen ar însemna, printre altele, drepturi suplimentare pentru românii stabiliți în Austria și acest lucru nu este pe placul austriecilor.

În plus, România are și problema unui președinte aservit nemților și austriecilor. Poate că cel mai grav lucru este acela că Iohannis este văzut, atât în Austria cât și în Germania, ca cetățean german și nicidecum ca român. În astfel de situație, cine să ceară drepturi egale pentru români?!”, mărturisește vasluianul stabilit de mai bine de 15 ani în țara care ne-a refuzat aderarea la spațiul Schengen.

Venit în vizită în țara și în orașul natal, un vasluian stabilit în Austria de mai bine de 15 ani, face dezvăluiri incredibile legate de modul în care văd austriecii aderarea României la spațiul Schengen. Dacă varianta oficială a fost legată de faptul că țara noastră a dorit aderarea alături de bulgari și țările care au spus “Nu” s-au legat de corupție și de faptul că granițele celor două țări încă sunt nesigure, adevărul spus de austricei este cu totul altul. Aceștia ne văd, încă, drept hoți. În schimb, folosesc forța de muncă din România și o plătesc cu te miri ce. “Austriceii spun despre noi că suntem hoți și că acesta ar fi motivul pentru care nu ne doresc în Schengen.

Citeste mai mult

Mărturiile incredibile ale unor vasluieni stabiliți în Austria, despre aderarea României la spațiul Schengen

Vezi si

Au început înscrierile pentru observatori la alegerile locale și europarlamentare

Persoanele care doresc să se înscrie ca observatori la alegerile locale și europarlamentare din 9 …