duminică, 24 octombrie , 2021

Mașina electrică pe trei roți cu pre-comenzi în valoare de 1 miliard de dolari. Care e secretul ei?

O mașină electrică pe trei roți a primit pre-comenzi și rezervări în valoare de 1 miliard de dolari. Modelul Daymak Spiritus, anunțat în iunie 2021, este atractiv pentru clienți deoarece are o caracteristică inedită: poate mina criptomonede atunci când stă parcat.

Mașina a reușit, potrivit producătorului, să genereze criptomonede în valoare de 350 de dolari într-o lună. Spiritus minează diverse monede virtuale, de la Bitcoin și până la Dogecoin. Acest lucru se întâmplă când mașina este parcată. Energia pentru sistem este furnizată de un panou solar montat pe plafon, astfel încât nu este consumat curent electric din bateria principală.

Daymak Spiritus folosește tehnologia proprietară Daymak Nebula, compusă din sistemul de minare de criptomonede și un portofel digital în care acestea sunt stocate.

Vehiculul va fi livrat către clienți în 2023, dacă totul merge bine. Cea mai scumpă versiune de Spiritus va avea un motor electric care va dezvolta 150 CP și baterie de 80 kWh, capabilă să ofere o autonomie maximă de 483 km.

 

Mașina va putea să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 1,8 secunde și va atinge o viteză maximă de 209 km/h. Modelul Ultimate va costa 149.000 de dolari.

Din fericire, va fi disponibilă și o versiune accesibilă, Deluxe, care va avea prețul de 20.000 de dolari. Acest model va include pachet de baterii de 36 kWh, va avea o autonomie de 290 km și va atinge o viteză maximă de 140 km/h.

Vezi si

„iCârpa”? Apple a lansat o lavetă care costă 19 dolari

Apple a lansat o serie de produse interesante ieri, dar niciunul nu a stârnit atâtea …