miercuri, 24 aprilie , 2024

Militarii huseni, reîntorsi acasã, dupã un exercitiu amplu al Aliantei Nord-Atlantice!

Detasamanetul din cadrul Batalionului 202 Apãrare CBRN Interventie la Dezastre “G-ral Gheorghe Teleman”, plecat în misiune, în Spania, acolo unde s-a desfãsurat unul din cele mai mari exercitii organizate de Alianta Nord-Atlanticã, a revenit acasã, la Husi, iar camarazii i-au primit cu emotie, dar si cu mândrie.

 

nato

 

Toamna aceasta a fost una încãrcatã pentru militarii huseni, care au fost angrenati în trei activitãti militare importante. Este vorba despre participarea a douã grupe de decontaminare în poligonul Cincu, acolo unde militarii huseni au venit în sprijinul camarazilor din Brigada 2 Infanterie Rovine. Urmãtoarea activitate a fost la Cernavodã, unde husenii au participat la exercitiul Axiopolis 2015, împreunã cu specialisti din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã si alte Structuri din Sistemul National de Apãrare

. În perioada 18 octombrie – 6 noiembrie 2015, un detasament din Batalion a participat în poligonul San Gregorio, din Spania, la exercitiul NATO Trident Juncture 2015, unul dintre cele mai ample organizate în acest an de Alianta Nord-Atlanticã. Acesta reprezintã, spun specialistii, certificarea la nivel multinational a unei companii husene în vederea participãrii la forta NRF 2016.Romila, subofiţer relaţii publice al Batalionului 202 Huşi.
La sosirea din misiune, militarii huşeni au fost întâmpinaţi de părintele protopop Marius Antohi, precum şi de comandantul batalionului, lt.-col. Adrian Vasile Perdun.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …