Noiembrie, sezonul balurilor

Majoritatea liceelor din Vaslui au programat balurile bobocilor în noiembrie. Nicio unitate nu va avea în program trupe de renume, apelând doar la talentele locale.

Şi în acest an balurile bobocilor vor fi sărăcăcioase în prezentare, organizatorii recunoscând că nicio trupă cu nume nu va concerta la Vaslui. În prim plan vor fi însă elevii talentaţi din fiecare liceu, responsabili cu numerele artistice presărate printre probele de concurs.
Startul va fi dat de Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, care va organiza Balul Bobocilor miercuri, 5 noiembrie, de la ora 18, la Casa de Cultură “Constantin Tănase”.
“Nu mai avem fonduri pentru artişti consacraţi. Tot ce înseamnă program artistic va fi făcut cu elevi din liceu. Banii sunt puţini, iar sponsorizări, spre deloc. Decât să aducem trupe cu preţuri mari, mai bine promovăm artişti locali. În plus, pentru acest an dăm posibilitatea elevilor noştri să urmărească o piesă de teatru, invitând în aceeaşi zi Teatrul din Bârlad”, a menţionat Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui.
La Liceul Tehnologic “Ştefan Procopiu”, balul va avea loc pe 14 noiembrie, tot la Casa de Cultură.
“Nu se va aduce formaţie, aşa că vom apela la elevii din liceu pentru partea artistică”, ne-a declarat Aurel Dumitru, directorul liceului.
Aceeaşi tactică se aplică la Liceul “Emil Racoviţă”.
“Balul nostru va avea loc pe 21 noiembrie şi nu mizăm pe nicio formaţie din afară. Avem suficiente talente pentru a ne delecta cu ele şi care merită promovate”, ne-a spus Daniel Hulubei, directorul liceului.
La fel se întâmplă şi la Liceul cu Program Sportiv (LPS), care are programat evenimentul pe 28 noiembrie.
“Va fi un bal fără nume sonore din lumea muzicală. Vom invita Hora Vasluiului, un ansamblu format din elevi”, a declarat Luminiţa Vîrlan, directoarea LPS.
Şi Colegiul Economic “Anghel Rugină” a renunţat la vedete care să cânte la balul bobocilor, eveniment programat pe 7 noiembrie, la Casa de Cultură.
Singurul liceu care nu a stabilit data balului este “Ion Mincu”, directorul Ovidiu Lisievici intenţionând să-l programeze în săptămâna “Şcoala altfel” de anul viitor, însă o decizie va fi luată în şedinţa Consiliului de Administraţie de la sfârşitul acestei săptămâni.

Sursa: obiectivvaslui.ro

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …