duminică, 3 decembrie , 2023

O elevă din Bârlad s-a calificat la Olimpiada Nationalã de Psihologie

Premierã în acest an în învãtãmântul vasluian: o singurã elevã din judet s-a calificat la faza nationalã a Olimpiadei de Stiinte socio – umane, disciplina Psihologie. Este vorba despre eleva Amalia Ioana Torozan, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, clasa a X-a.

Performanta Amaliei reprezintã rodul unei pasiuni deosebite, pe care ea o are pentru disciplinele umaniste, mai cu seamã pentru psihologie. Faza nationalã a disciplinei Psihologie va avea loc în perioada 8-11 aprilie la Slobozia, judetul Ialomita.

Amalia Ioana Torozan, elevã în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, a reusit sã se claseze pe primul loc la faza judeteanã a Olimpiadei de stiinte Socio-umane, disciplina Psihologie, cu media 8.50. Aceastã pozitie i-a asigurat calificarea la Olimpiada Nationalã de Psihologie, care se va desfãsura între 8 si 11 aprilie, la Slobozia. Amalia studiazã la profilul Stiinte sociale si are ca profesor de psihologie pe Roxana Giuscã.

Ea iubeste cu adevãrat psihologia, pe care si-a ales-o ca sã „atace” Concursul National (sau Olimpiada) de Psihiatrie, care este parte a întregii Olimpiade Nationale de Stiinte socio-umane, din acest an. Studiazã psihologia ca obiect în clasa a X-a, dar poate participa la Olimpiana Nationalã de Psihologie si în clasele a XI-a si a XII-a. Cu alte cuvinte, Amalia va învãta Psihologia trei ani consecutiv, deoarece, dupã cum ne-a precizat, ar dori ca la finalul liceului sã urmeze o facultate, oscilând între cea de Psihologie si Drept.

Am ales psihologia pentru cã este un obiect la care m-am descurcat bine si m-am simtit pregãtitã sã particip la olimpiadã, desi este primul an de studiu. Este o materie foarte utilã, iar eu deja mã simt dezavantajatã pentru cã pot participa si elevi din clasa a XI-a si a XII-a, care deja au parcurs toatã materia. Dar m-am pregãtit cu doamna dirigintã Roxana Giuscã, am parcurs toatã materia. Îmi place mult aceastã materie, am luat un singur 9 la început, iar acum am numai nota 10. De altfel, cam la toate materialele am numai 9 si 10, fiind printre primele eleve din clasã si singura din clasã care merg la olimpiadã. Consider cã o sã mã descurc, deoarece voi da tot ce este mai bun din mine, ca sã iau un rezultat onorabil. „, ne-a spus Amalia Ioana Torozan. Olimpiada se desfãsoarã între 8 si 11 aprilie la Slobozia, concursul va avea loc pe 9 aprilie. 

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …