O nouă lege ar putea forța producătorii de smartphone-uri să actualizeze timp de 5 ani software-ul acestora

Comisia Europeană a propus o lege care ar forța producătorii de smartphone-uri să furnizeze minim trei ani de actualizări pentru sistemul de operare și cinci ani de actualizări de securitate pentru dispozitivele vândute în Uniunea Europeană.

Probabil cei de la Samsung vor sărbători cu șampanie momentul când noua lege va intra în vigoare la nivelul UE. De ce? Pentru că Samsung oferă deja aceste facilități pentru smartphone-urile lor, ba chiar depășesc acest standard minim, oferind patru ani de actualizări pentru sistemul de operare. Legea propusă îi va forța și pe ceilalți producători să atingă un nivel similar de asistență, ceea ce poate fi o problemă destul de mare pentru unii dintre ei, datorită costurilor suplimentare necesare dezvoltării și adaptării sistemelor software.

Această propunere de lege este încă o veste potențial bună pentru utilizatori, după ce acum puțin timp a fost propusă o lege care să oblige producătorii să ofere piese de schimb pentru telefoanele produse și vândute în Uniunea Europeană. Sigur, ambele sunt încă în stadiul de propuneri legislative, dar faptul că ele există dovedește interesul Comisiei Europene pentru protecția consumatorilor. Ne putem aștepta ca ele să intre în vigoare în aproximativ un an, presupunând că există suport politic pentru asta.

Citește mai mult:

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …