miercuri, 27 octombrie , 2021

O parte din Germania îl desfiinţează pe Iohannis

Redusă la o enervantă tăcere, la bătutul lumii-n lung şi-n lat şi la vagi comentarii plasate pe Facebook, prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis a sfârşit prin a-i scoate din sărite până şi pe răbdătorii nemţi – rudele sale de sânge. Rezerva preşedintelui Iohannis (care se mulţumeşte să asiste pasiv şi „destul de „îngrijorat“ la evenimentele care se desfăşoară pe malurile Dâmboviţei) are un ecou negativ şi dincolo de graniţele ţării.

iohannis germania

Săptămânalul german Der Spiegel, care deţine şi unul din cele mai importante portaluri de ştiri din Germania, spiegel.de, publică un articol neobişnuit de dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, anunţă JURNALUL NAŢIONAL. Iohannis este criticat pentru că i-a retras lui Laszlo Tokes ordinul Steaua României, la recomandarea unui consiliu de onoare din care fac parte o persoană condamnată penal pentru fapte de corupţie, „cadre vechi” şi „naţionalişti“.

Der Spiegel îl face practic praf pe „preşedintele altfel“, Klaus Iohannis – pe care îl acuză de „diletantism“ încă din titlu. „Klaus Iohannis preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989 (referire la retragerea decoraţiei acordate lui Laszlo Tokes, <<scânteia>> Revoluţiei – n.r.)”, debutează în forţă autorul editorialului, Keno Verseck. Acesta, observă NAŢIONAL, îl toacă în continuare pe Klaus Iohannis, reproşându-i atât tăcerea (inexplicabilă în contextul funcţiei), cât şi obiceiul de a-şi exprima opiniile doar pe Facebook.

Pentru lupta împotriva dictaturii comuniste şi rolul său în revoluţia din 1989, Laszlo Tokes a fost decorat în 2009 cu Ordinul Steaua României, cea mai importantă decoraţţie a statului român, aminteşte COTIDIANUL. La începutul lui martie, ordinul a fost revocat de preşedintele Klaus Iohannis, el însuşi membru al unei minorităţi şi autodeclarat anticomnist – deşi nu are niciun trecut eroic. Propunerea pentru retragerea decoraţiei a venit de la „comitetul de onoare” al ordinului, compus din naţionalişti, foști membri ai aparatului comunist de stat şi politicieni condamnaţi pentru corupţie. Motivarea preşedintelui este halucinantă: Tokes nu ar recunoaşte România ca stat şi Constituţia ei. Detalii? Nici urmă. Iohannis şi-a bazat decizia exclusiv pe recomandarea „comitetului de onoare”, se spune în editorialul semnat de Keno Verseck.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat pe 3 martie, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, că îi retrage decoraţia europarlamentarului Laszlo Tokes, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme. Instanţa supremă a decis recent definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în cazul lui Laszlo Tokes, judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional „Steaua României”. GÂNDUL aminteşte că distincţia a fost primită de Tokes în anul 2009 de la preşedintele de atunci Traian Băsescu, pentru merite în Revoluţia din 1989.

Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. Tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Politologul Cristian Pârvulescu, consultat de EVENIMENTUL ZILEI, susţine că autorul materialului din Der Spiegel, Keno Verseck, este un freelancer, un bun observator al acţiunilor din România şi Ungaria.

Pe de altă aprte, ANTENA3 susţine că Keno Verseck nu este un jurnalist al publicaţiei germane, ci un freelancer care publică acolo unde îşi permite, pentru a-şi câştiga existenţa. „Un impostor finanţat de ICR“, o persoană care „a scris mizerabil şi depre România“, a afirmat Mihai Gâdea despre Keno Verseck.

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …