sâmbătă, 20 iulie , 2024

Spune „adio” țânțarilor. Ce trebuie să pui pe ferestre pentru a scăpa de aceste insecte enervante

O dată cu căldura apar și enervanții țânțari. Aceste insecte pot deveni foarte deranjante. În magazine există mai multe soluții care te ajută să te protejezi de ei, însă se pare că la fel de eficiente sunt și câteva plante. Surprinzător, acestea – dacă sunt așezate lângă ferestre – țin țânțarii la distanță.

Aceasta este luna când țânțarii își fac simțită prezența. Deși niște insecte de mici dimensiuni, acestea pot fi extrem de deranjante. Știai că, femelele se hrănesc cu sângele mamiferelor, printre care și oamenii? În urmă înțepăturior produse de țânțari pe piele rămân porțiuni înroșite și umflate care provoacă mâncărimi, iar uneori acestea sunt insuportabile.

De ce sunt periculoase mușcăturile
Experții în sănătate spun că mușcătura de țânțar în sine nu este problematică, însă din cauza faptului că ei se hrănesc cu sânge de la mai mulți oameni, pot transmite numeroase boli. Printre cele mai răspândite afecțiuni de către țânțari se regăsesc: malaria, febra galbenă, febra Dengue, febra West Nile, encefalită virală, filarioză limfatică, infecția cu virusul Zika.

Cum să ții țânțarii la distanță și să eviți mușcăturile lor
Pentru a evita mușcăturile de țânțari, experții au câteva sfaturi pentru tine:
1. Nu te îmbrâca în culori aprinse.
2. Poartă haine cu mâneci lungi.
3. Nu folosi parfumuri și deodorante cu arome puternice.
4. Evistă să ai în zona casei recipiente care pot aduna apă de ploaie, robinete stricate, piscine gonflabile în care se adună apă de ploaie.
5. Coafează regulat arbuștii și tunde gazonul.
6. Nu arunca resturi vegetale în curte.

Plante care îți vin în ajutor în această situație
Unele plante te pot ajuta să ții țânțarii la distanță. Lavanda este una dintre ele. Această plantă are un miros amețitor care alungă țânțarii. Ea se poate utiliza fie ca plantă decorativă în curte sau pe balcon sau o poți planta direct în curte. Pentru ca planta să se dezvolte are nevoie de umiditate crescută, așa că, după semănare este recomandat să pulverizezi apă pe sol.

Este bine de știut că și mușcatele au rolul de a ține țânțarii la distanță, dacă sunt așezate lângă o fereastră, pe balcon în ghivece ori în curte. Mirosul emanat de aceste flori o să îi descurajeze pe țânțari să te mai viziteze.

Vezi si

IPJ Vaslui: Procedura restituirii permisului de conducere în cazurile în care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive

La data de 17 iulie 2024 polițiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) …

Comments are closed.