O reţetă caldă cu parfum de iarnă: vin fiert cu lime, clementine şi vanilie

Vinul fiert este una dintre băuturile simbol ale iernii. Şi dacă îi adaugi şi câteva mirodenii aromate vei obţine un gust savuros.

vin-fiert-cu-scortisoara-si-ghimbir

 

Pentru această reţetă ai nevoie de 1 clementină, 1 lime, 50 g zahăr brun, 2 cuişoare, 1 baton de scorţişoară, 1 anason, puţină nucşoară, 1 păstaie de vanilie şi o 1 sticlă de vin roşu.

Ce trebuie să faci?

Curăţă clementina şi lime-ul cu un cuţit pentru a obţine coji mai subţiri. Apoi storce fructele. Într-o crăticioară, la foc mediu, pune zahărul, apoi sucul de fructe şi cojile acestora. Adaugă cuişoarele, anasonul, puţină nucşoară, scorţişoara, vanilia din păstaie şi vin cât să acoperi zahărul. Amestecă până când zahărul se dizolvă, apoi lasă să fiarbă, după care dă focul mic şi mai lasă 4 minute. După, toarnă restul vinului şi aşteaptă să se încălzească, nu să fiarbă, apoi închide aragazul.

Vezi si

Bibani de mare și creveți în spațiu: Cum vor crește astronauții viitorului pești pe Lună și pe Marte

La prima vedere, nu pare nimic special la bibanii de mare care înoată într-un acvariu …