miercuri, 27 octombrie , 2021

O şansă de unu la cvintilion! Ce a găsit o britanică în ouăle cumpărate de la supermarket

Şansele să descoperi un galbenuş dublu când spargi un ou sunt destul de mici. Şocul însă este infinit mai mare atunci când desfaci un carton de 12 ouă şi găseşti în fiecare ou câte un gălbenuş dublu. Practic, şansele să se întâmple aşa ceva sunt de unu la un cvintilion, adica un milion de miliarde, scrie Daily Mail.

oua_71137300

Cu toate astea, este posibil. I s-a întâmplat unei femei din Marea Britanie. Katie Haycock, de 24 de ani, din Poplar, estul Londrei, a cumpărat de la supermarket o cutie cu 12 ouă şi toate s-au dovedit să aibă galbenuşul dublu. Extrem de fericită, Katie a sunat la magazinul de unde a cumpărat ouăle şi a chemat un fotograf care să imortalizeze minunea.

Şansele de a da peste un gălbenuş dublu în ouăle produse în Marea Britanie sunt de unu la o mie, iar cele de a găsi un gălbenuş dublu în 12 ouă la rând sunt de unu la un cvintilion, adica un milion de miliarde. Este echivalentul şanselor de a câştiga marele premiu la loto de trei ori, mai scrie Daily Mail.

Ouale cu galbenuş dublu se datorează unei deficienţe de hormoni de creştere la găinile tinere. „Ouăle cu gălbenuş dublu vin de la găinile mai tinere, al căror sistem hormonal nu este dezvoltat”, a declarat un purtător de cuvânt al British Egg Information Service.

Sursa: www.realitatea.net

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …