miercuri, 8 februarie , 2023

Participare record la Târgul de jucării

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a avut buna inspiraţie de a organiza prima ediţie a Târgului de jucării. Peste 2.000 de copii şi părinţi au ţinut să asiste la eveniment.

ventrilocul-eduard-andrei-sandu

 

Târgul de jucării de la Vaslui a atras ca un magnet copiii şi părinţi, peste 2.000 de vasluieni ţinând să participe la eveniment. Ineditul manifestării, care a avut ca organizator principal Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT), a constat în faptul că marile companii de profil au fost înlocuite cu… cei mici. Aceştia s-au “înarmat” de acasă cu tot felul de jucării care nu le mai erau necesare, dar care au putut fi un cadou deosebit pentru alţii.
“Am vândut un pluş şi un joc, pentru care am obţinut 20 de lei”, ne-a spus Ioana, o fetiţă de numai 10 ani, mândră că a reuşit să facă fericiţi alţi copii.
Ea a donat un pluş şi la standul special amenajat de organizatori, urmând ca toate jucăriile colectate să ajungă la copiii de la ţară.
“Mă bucur de faptul că vasluienii au perceput ceea ce am dorit noi din acest eveniment. Sincer, aveam emoţii înainte de deschidere. Nu m-am aşteptat la un asemenea val de participanţi. Este peste aşteptările noastre şi ne obligă ca viitoarea ediţie să fie şi mai bine organizată. Jucăriile donate vor ajunge la copiii care, din motive diverse, nu pot simţi bucuria jucăriilor foarte des sau chiar deloc”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.
Atmosfera la târg a fost întreţinută de unul dintre talentaţii actori mânuitori de păpuşi şi marionete, Eduard Sandu. Alături de el, prezentatori ai evenimentului au fost binecunoscutele sale păpuşi, Nea Alecu şi Romeo.
“Atât Eduard Sandu, cât şi păpuşile sale au mai fost la Vaslui anul trecut, la târgul de primăvară de la Silver Mall. Mă bucur că am avut această inspiraţie”, a mai spus Lucian Onciu.
Tot cu acest prilej a fost lansat un manual de jocuri uitate, pregătit de învăţătorul Dumitru Andrei, din Pogoneşti, în colaborare cu profesorul Dan Ravaru, de la CJCPCT.

Targul-de-jucarii-2010-foto3

Sursa:Obiectiv

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …