Un nou regal al Filarmonicii din Iaşi in Copoul Vasluian

Peste o mie de vasluieni au asistat la concertul simfonic susţinut de Filarmonica de stat “Moldova” Iaşi, eveniment devenit deja o tradiţie în municipiul reşedinţă.

filarmonica3

 

Sâmbătă, soarele torid de peste zi nu i-a împiedicat pe vasluieni să invadeze Copoul, plin de freamătul celor dornici să se bucure de muzica lui Verdi şi Mozart, graţie virtuozităţii componenţilor Filarmonicii din Iaşi. Instituţia menţine astfel o tradiţie de peste zece ani, ca în luna florilor să susţină un concert la Vaslui.

Şi de această dată, evenimentul organizat de Primăria Vaslui şi Rotary Club a atras peste o mie de fani ai muzicii simfonice, care au aplaudat îndelung concertul susţinut de orchestra simfonică şi corul “Gavriil Musicescu” al filarmonicii ieşene.

Vasluienii au avut parte de o incursiune muzicală prin operele “Nunta lui Figaro” şi “Trubadurul”, de Verdi, urmate de “Carmen” de Bizet, pentru a ajunge în “Frumoasa Galathea”, graţie lui von Suppe. Nu au lipsit dansurile slav şi ungar, corul ţiganilor şi cel al servitorilor, nici Corul vânătorilor din opera Freischutz, de Weber, periplu apreciat şi aplaudat minute în şir.
“A fost un spectacol de excepţie. Am admirat şi ascultat Filarmonica din Iaşi, care timp de două ore ne-a răscolit sufletul, oferindu-ne o adevărată desfătare muzicală”, a spus primarul Vasile Pavăl.
Manifestarea a vizat şi premierea celor mai buni şapte elevi vasluieni, criteriul de selecţie reprezentându-l rezultatele obţinute la olimpiadele naţionale desfăşurate la materii dificile.

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …