Peste 24.000 de elevi vasluieni vor beneficia de rechizite gratuite în anul şcolar 2015-2016

Elevii din clasele pregătitoare şi I-VIII care provin din familii cu venituri mici vor primi pachete cu rechizite gratuite.

rechizite-scolare

 

Judeţului Vaslui i s-au alocat în acest scop peste 600.000 de lei, sumă cu care se vor achiziţiona pachete cu rechizite pentru 24.092 de elevi.
Rechizitele gratuite vor fi acordate elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru realizat în luna iulie este de maximum 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară. Valoarea unui pachet de rechizite pentru elevii din învăţământul primar este de 25 de lei, iar pentru cei din învăţământul gimnazial, de 30 de lei.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) speră ca în această săptămână să înceapă distribuirea rechizitelor. Cele mai multe pachete sunt pentru elevii de gimnaziu – 8.244, la clasa pregătitoare sunt 2.613, la clasa I – 2.801, iar la clasele II-IV – 7.522. La clasa a opta se regăsesc doar 2.912 beneficiari.
Până acum, în depozitele ISJ au fost aduse peste 15.000 de pachete cu rechizite, urmând ca diferenţa să fie primită după ce începe procesul de distribuire către elevi.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …