miercuri, 27 octombrie , 2021

Piața este invadată de produse contrafăcute. Testul care îţi arată dacă mierea e contrafăcută

Să cumperi miere poate fi chiar o provocare. Mulţi spun că mierea din supermarket e contrafăcută, s-au şi făcut analize şi, într-adevăr, chiar foarte puţine firme nu produc miere contrafăcută.

miere

Unii recomandă să cumpărăm miere de la apicultorii întâlniţi pe drumuri. Însă cât de sănătoase pot fi acele albine dacă se hrănesc şi beau apă din jurul drumurilor intens circulate de maşini? Să nu mai spunem că acei apicultori întâlniţi pe marginea drumului chiar ştiu să „lungească” mierea… Iar mierea stată în soare îşi pierde clar proprietăţile, deci nu.

Cea mai bună varianta este să luăm de la o sursă sigură, o rudă care se ocupă cu aşa ceva din pasiune sau care produce pentru consum propriu, iar tu o convingi să îţi vândă şi ţie măcar un borcan.

Dacă nu ai astfel de rude sau cunoştinţe, iată cum poţi testa mierea cumpărată că să ştii dacă e contrafăcută. Aşa vei şti să nu mai cumperi dată viitoare de la aceeaşi firma sau persoană.

Ia un colţ de şerveţel, fă un mic con din hârtie şi murdăreşte-l de miere cu ajutorul unei linguriţe. Da foc la capătul mânjit cu miere. Dacă zona cu miere arde cu uşurinţă, mierea este autentică. Dacă mierea este “lungită”, zona murdară de miere nu va arde.

Sursa:a1.ro

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …