miercuri, 27 octombrie , 2021

Ziua internaţională a păsărilor

În fiecare an, la 1 aprilie, se sărbătorește Ziua internațională a păsărilor, care marchează reîntoarcerea acestora din zonele unde au iernat, fenomen urmărit îndeosebi de specialiști și iubitorii de natură și păsări.

pasari

Astăzi, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui sărbătoreşte Ziua Internaţională a Păsărilor, cu scopul conştientizării necesităţii protecţiei păsărilor, prin protejarea habitatelor acestora şi a naturii în general, în special a speciilor în curs de dispariţie, fapt care impune eficientizarea eforturilor de conservare a biodiversităţii zonelor aflate în proces de degradare.

În judeţul Vaslui, au fost desemnate patru arii de protecţie specială avifaunistică, parte integrantă a reţelei europene “Natura 2000”: siturile ROSPA0092 – Pădurea Bârnova, ROSPA0096 – Pădurea Micleşti, ROSPA0119 – Horga-Zorleni, ROSPA0130 – Mata-Cârja-Rădeanu. În aceste zone protejate se găsesc mai multe specii de păsări: dumbrăveanca, vânturelul roşu, stăncuţa, barza albă, acvila de câmp, bufniţa, uliul porumbar etc.
În vederea susţinerii evenimentului, APM Vaslui va marca această zi printr-o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei, prin distribuire de pliante şi desfăşurarea unor activităţi educative cu elevii de la Şcoala gimnazială «Mihai Eminescu» din municipiul reşedinţă,se arata intr-un comunicat de presa.

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …