Plătește pentru cât arunci! În Vaslui vor fi înființate 100 de „insule ecologice” digitalizate, la care accesul se va face cu cardul

Primăria Vaslui va depune un proiect pentru „Construirea de insule ecologice digitalizate” pe un apel lansat în cadrul PNRR. Finanțarea europeană se obține în cadrul unei competiții, iar municipiul Vaslui participă cu 80 de puncte, în condițiile în care punctajul minim pentru obținerea finanțării este de 70 de puncte. Proiectul introduce principiul „plăteşte pentru cât arunci”, prin înființarea și dotarea unor insule ecologice digitalizate.

Primăria Vaslui va participa la competiția de proiecte lansată prin  Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în cadrul apelului „Construirea de insule ecologice digitalizate”. Fondurile europene nerambursabile sunt alocate pentru dezvoltarea, modernizarea si completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale la nivel de judeţ sau la nivel de oraşe/comune.

Unul din elementele noului proiect vizează aplicarea principiului „plăteşte pentru cât arunci”. Cu banii europeni vor fi înfiinţate şi dotate insule ecologice digitalizate, ansamblu de containere pentru colectarea a 5 fracţii deşeuri din hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile şi deşeuri reziduale, corelat cu numărul de locuitori municipiul Vaslui.

Prin urmare, optat pentru un număr de 100 de insule ecologice, corelat cu numărul de locuitori, de tipul 1- insula supraterană încasetată cu 5 containere de câte 1,1 mc, pentru toate cele 5 fracţii ce urmează a înlocui şi moderniza infrastructura existentă.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/09/21/plateste-pentru-cat-arunci-in-vaslui-vor-fi-infiintate-100-de-insule-ecologice-digitalizate-la-care-accesul-se-va-face-cu-card/

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …