vineri, 30 septembrie , 2022

Să sune alămurile! Iubitorii muzicii de fanfară sunt așteptați duminică la Pădureni

Duminică, 25 septembrie 2022, va avea loc la Pădureni o nouă ediție a Festivalului Fanfarelor. La cea de-a XVI-a ediție vor participa 15 fanfare, dintre care vor fi 6 fanfare de copii și două din afara județului: Botoșani și Nisporeni (Republica Moldova).

„La Pădureni avem parte de o gazdă cum alta nu-i. Primarul Temistocle Popa știe cum să primească fanfarele și cum să fie ospitalier. Atâta vreme cât locul este una din carasteristicele care ne place, nu mai rămâne decât să avem competitori de valoare. Vă invit să ne fiți alături în această atmosferă de început de toamnă. Nu suntem la prima experiență la Pădureni și știm ce înseamnă. Toți iubitorii de fanfare să lase alămurile să cânte!”, a spus  Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Un juriu format din specialiști în domeniu va desemna fanfara câștigătoare a festivalului, dintre cele șase fanfare participante. De altfel, fiecare fanfară va primi o sumă de bani pentru participare în funcție de numărul de membri, iar fanfara care va câștiga va primi în plus un premiu în bani.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/09/21/sa-sune-alamurile-iubitorii-muzicii-de-fanfara-sunt-asteptati-duminica-la-padureni/

Vezi si

Penitenciarul Vaslui se implică în activitatea de ecologizare cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei”

Penitenciarul Vaslui, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, se implică şi în …