Politistii vasluieni, în stradã: amenzi cu duiumul la cei care încalcã ordonantele militare

Scade, de la zi la zi, numãrul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, în judetul Vaslui. Conform datelor oferite de Prefecturã, seara trecutã, mai erau în izolare 2.035 de persoane, în timp ce numãrul persoanelor iesite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore a ajuns la 189.

amenda politie trafic coronavirus declaratie

Important: mai sunt 590 de persoane în carantinã, însã doar 23 au intrat în carantinã în ultimele ore, ceea ce înseamnã cã vasluienii se întorc în numãr din ce în ce mai mic acasã. Pentru a vedea cum respectã vasluienii deciziile Ordonantelor Militare, patrule mixte de politisti, jandarmi, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apãrãrii Nationale au intensificat activitãtile pentru asigurarea unui climat optim de sigurantã publicã. În ultimele 24 de ore, 245 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si efective ale politiei locale au desfãsurat misiuni specifice în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a mãsurii de izolare în cazul a peste 1.900 de persoane si peste 315 locatii de izolare/carantinare, precum si 248 de societãti comerciale / PFA.

În medie, amenzi de 3.500 de lei de fiecare persoanã!

Au fost aplicate 173 de sanctiuni contraventionale în valoare de 681.470 lei, 168 astfel de sanctiuni (în valoare de 647.970 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat mãsurile privind restrictionarea circulatiei. S-a înregistrat un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de zãdãrnicirea combaterii bolilor. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, pentru prevenirea si combaterea rãspândirii infectiilor cu noul coronavirus si pentru impunerea normelor legale în timpul stãrii de urgentã, în ultimele 24 de ore a executat 28 de misiuni, a folosit 68 de efective, s-au constatat 9 contraventii pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/ 2020 si au fost aplicate sanctiuni în valoare de 18.000 lei.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/politistii-vasluieni-in-strada-amenzi-cu-duiumul-la-cei-care-incalca-ordonantele-militare

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …