Speculã cu mãsti la intrarea într-un supermarket din Vaslui

Ordinul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã (CJSU) Vaslui, prin care populatia judetului este obligatã sã poarte mãsti atunci când iese din casã, i-a fãcut pe unii bãieti sã se adapteze rapid si sã se orienteze spre comertul cu aceste materiale de protectie.

masca covid coronavirus

Cererea mare a dus si la o crestere a pretului, astfel cã o simplã mascã de bumbac a ajuns sã coste si 5 lei. Un hipermaket din municipiul Vaslui a ridicat însã stacheta dupã ce a decis sã nu mai lase la cumpãrãturi persoanele care nu au gura si nasul acoperit. O mãsurã unanim apreciatã, pentru cã astfel nimeni nu va mai tusi peste legume, fructe sau alte produse. Cei care nu au mascã de protectie, dar vor totusi sã facã cumpãrãturile din magazinul respectiv, pot cumpãra produsul de la intrare. Ceea ce i-a deranjat pe multi vasluieni nu este aceastã conditionalitate, ci pretul la care a ajuns sã se vândã o mascã. ” Eu aveam mascã, dar am uitat-o în masinã. Pentru cã am parcat la o distantã apreciabilã de magazin, am zis sã nu mã mai întorc dupã ea. La intrare, de la biroul relatii cu clientii, m-a abordat o doamnã care mi-a spus cã nu am voie sã intru fãrã mascã. I-am explicat cã o am în masinã si cã nu m-as mai întoarce dupã ea. Doamna mi-a spus cã nu e niciun fel de problemã, pentru cã au si ei mãsti de vânzare. Am fost de acord sã-mi cumpãr una, pânã am auzit pretul: 8,99 lei. Mi se pãrut un pret mult prea mare pentru o mascã pe care o porti o singurã datã. E revoltãtor cã în perioada asta, grea pentru noi toti, în care multi dintre noi am rãmas fãrã locuri de muncã, unii cautã sã se îmbogãteascã din speculã. Pentru cã magazinul respectiv fix asta face! Vinde o mascã de 0,4 lei cu 9 lei”, ne-a declarat unul dintre clientii supermarketului.

Magazinele pot fi sanctionate dacã permit accesul persoanelor fãrã mascã pe fatã

Începând cu data de 6 aprilie, cetãtenii din judetul Vaslui au obligatia sã iasã din case doar dacã au nasul si gura acoperite cu mãsti de protectie sau alte materiale textile. “Am decis obligativitatea utilizãrii de mãsti sau alte mijloace de protectie, fulare, esarfe, pentru acoperirea zonei fetei în locurile publice si în spatiile comerciale. Nasul si gura trebuie sã fie acoperite, astfel încât dacã persoanele tusesc sau strãnutã sã nu îi afecteze pe ceilalti”, a declarat prefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan, imediat dupã sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã (CJSU) Vaslui . Totodatã, potrivit deciziei luate în cadrul CJSU, administratorii de magazine, santiere sau alte spatii în care populatia are acces, dar si cei care îsi desfãsoarã activitatea în institutiile publice pot fi sanctionati dacã permit accesul cetãtenilor care nu sunt protejati.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/specula-cu-masti-la-intrarea-intr-un-supermarket-din-vaslui

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …