vineri, 30 septembrie , 2022

Prelungirea execuției unor proiecte de investiții nu crește costul creditului contractat de CJ Vaslui

Prelungirea implementării unor proiecte de investiții nu crește costurile creditului luat de Consiliul Județean (CJ) Vaslui pentru pentru asigurarea prefinanțării și/sau cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană. Astfel, costul creditului rămâne același, însă majorările la proiecte nu vor fi acoperite din respectivul credit.

CJ Vaslui a contractat de la Ministerul Finanțelor un împrumut în valoare de 20.000.000 lei. Dobânda pentru valoarea imprumutului este de 3,86 %, care rămâne fixă pe toată durata derularii imprumutului, respectiv 60 de luni, costul total al împrumutului ajungând astfel la 2.055.128 lei.

Proiectele pentru care a fost solicitat împrumutul sunt: „Cresterea eficienței energetice a imobilului „CASEI Elisabeta Polihroniade” Vaslui – valoare finanțată din împrumut 3.000.000 lei; „Extindere Unitate de Primiri Urgente și realizare heliport” – valoare

finanțată din împrumut 10.000.000 lei; „Reabilitare și modernizare drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești – valoare finanțată din împrumut 7.000.000 lei.

Din cauza întârzierilor survenite și a ritmului lent de implementare a proiectelor, valoarea totală a sumelor trase la cele trei obiective de investiții este de 1.386.386 lei.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/08/16/prelungirea-executiei-unor-proiecte-de-investitii-nu-creste-costul-creditului-contractat-de-cj-vaslui/

Vezi si

Penitenciarul Vaslui se implică în activitatea de ecologizare cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei”

Penitenciarul Vaslui, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, se implică şi în …