Presa germană îl celebrează pe Gotze: „Zeul fotbalului” / „De data asta am reuşit! În sfârşit!”

290091_290091_gotze_zeul

„De data asta am reuşit. În sfârşit!” a titrat Bild, după victoria Germaniei în finala Cupei Mondiale, afişând o fotografie a trofeului Jules Rimet. „Gotze, Zeul fotbalului”, a mai scris cel mai citit ziar din Germania.

„Mulţumim, Jogi (Low)! Mulţumim, băieţi! Ne-aţi făcut atât de fericiţi”…”Ne înclinăm în faţa antrenorului Jogi Low. Acest titlu este opera lui de artă. Concentrat, a condus echipa de-a lungul turneului. El este liniştit după marile victorii şi rămâne calm după meciurile dificile”, a scris Bild.

„1954. 1974. 1990. 2014! Germania este campioană mondială”, a scrie site-ul Spiegel după al patrulea titlu câştigat de echipa lui Joachim Low, în timp ce Mario Gotze este erou pentru presa germană.

„Gotze, eliberatorul”, a titratFrankfurter allgemeine Zeitung.„Pentru prima oară o echipă europeană a câştigat un turneu mondial în America de Sud (…) Titlul Germaniei este meritat”, a scris sursa citată.

„În 2006 şi 2010, echipa a ajuns aproape, dar a eşuat în semifinale. În 2014, echipa şi antrenorul au fost mai maturi şi au luat titlul”, a scris FAZ, salutând „poate cea mai bună generaţie din istoria fotbalului german”.

„Campioană mondială! Echipa naţională germană şi-a ţinut promisiunea. Concerte de claxoane şi defilări de maşini care au început duminică seara vor creşte în intensitate până la revenirea echipei la Berlin, marţi”, a adăugat cotidianul regional Neue Osnabrücker Zeitung.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …