Primii interlopi ai României: cine erau Nicolae Chiorul, Hitler sau Balaurul și cum au terorizat țara cu crimele lor | VIDEO

Auzim multe știri, în ziua de azi, despre incidente cu interlopii de temut ai României. Dar oare știi care au fost primii interlopi din țara noastră și cum au făcut istorie?

Gică Cioc, zis și Balaurul, din cauza temperamentului violent, Sandu Moise, zis și Hitler, din cauza mustății, Nicolae Purecică, zis Nae Chiorul, aveau să terorizeze orașe întregi cu crimele lor.

Primii interlopi ai României au terorizat țara cu crime și fărădelegi

Aceștia erau cei mai temuți infractori din România de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Ei au fost primii interlopi ai ţării, şefi de clanuri agresive care ucideau cu sânge rece şi terorizau oraşe întregi.

Ca și în ziua de azi, cel mai rău famat cartier din București era Ferentari, unde oamenii legii trebuiau să intervină pentru multe cazuri grave, deoarece pe acolo își făceau veacul cei mai cruzi criminali. Comisarul Alimănescu, ”Spaima infractorilor”, a avut bătăi de cap, din cauza acestor infractori.

În anul 1945, când România se liniștea după cel de-al Doilea Război Mondial, în cartierele din București începuse, de fapt, un alt război, și anumecel al bandelor de infractori, care erau extrem de violente și bine înarmate.

Atunci, cartierul Ferentari începe să se umple de victime ciuruite de arme rusești. Cazul a ajuns pe masa comisarului Alimănescu. Acesta a descoperit că, deși armele erau rusești, autorii crimelor nu erau. Și-a dat seama de asta când a studiat semnalmentele asasinatelor: toți erau tineri bărbați recidiviști.

Numărul victimelor tot creștea, iar comisarul a concluzionat că nu poate fi vorba decât de un război între clanuri. Protagoniștii acestor răfuieli erau chiar căpeteniile de clanuri: Balaurul și Hitler. După ce s-au luptat pentru supremație în lumea crimei, Hitler i-a furat iubita Balaurului. Povestea spune că Balaurul era îndrăgostit de o tânără țigancă din Ferentari, iar când a aflat că Hitler i-a furat femeia, acesta a poruncit asasinarea tuturor apropiaților lui Hitler.

Așadar, haosul a început din cauza unei femei, ca multe dispute de-a lungul timpului. Confruntarea finală a avut loc exact ca în filme: comsiarul a aflat că Sandu Moise, Hitler, va petrece noaptea de Revelion alături de amanta, la cârciuma La colonelul, de pe Calea Călărașilor. A chemat întăriri și s-a pus la pândă în preajma cârciumei, așteptând să intervină și să aresteze rău-făcătorii la miezul nopții, când vor fi deja beți. Din păcate pentru el însă, și Gică Cioc făcuse cam același plan de răzbunare. În timp ce comisarul se pregătea să atace, cele două bande se măcelăreau înăuntru. Confruntarea a dus la uciderea lui Hitler, a Balaurului, dar și a Esmeraldei, care a creat toată povestea.

De asemenea, Nae Chiorul era cel mai cunoscut crimiaal din Ferentari. Nae Purecică era un nume ce stârnea groaza în vremea celui de-al Doilea Război Mondial. După ce făcuse mai multe crime abominabile în Ferentari, terorizând Bucureștiul cu jafuri și tâlhării, Nae Chiorul ajunsese în anul 1947 un nume cunoscut în întreaga țară, fiind dat în urmărire generală.

Chiar dacă figura lui era cunoscută oamenilor legii, ani de zile nimeni nu a reușit să intre în cuibul criminalului. Deoarece Ferentari nu mai era un loc sigur pentru el, acesta și-a mutat cartierul la Oradea, aducând teroarea în Transilvania. Banda lui a recurs astfel la zeci de atacuri armate, lăsând în urmă zeci de cadavre ale oamenilor nevinovați. El nu se limita doar la a tâlhări victimele și a le lua banii, le ucidea de plăcere și se spune că obișnuia să le tranșeze cu cuțitul precum animalele la abator.

În final, comisarul Alimănescu l-a prins în flagrant, în tren, și l-a împușcat mortal. Astfel, l-a împiedicat să facă și alte victime.

Vezi si

Ce au căutat românii pe Internet în 2023?

În 2023, românii care au navigat pe Internet au realizat căutări variate de cuvinte cheie, …