Producătorii agricoli nu renunță! Investiții de peste 1,8 milioane de euro în tehnică agricolă și dezvoltarea fermelor

Sectorul agricol din județul Vaslui este printre puținele activități economice în care se investește masiv în dezvoltare. Situația plăților efectuate în anul financiar cuprins între 16 octombrie 2021 – 15 octombrie 2022 indică o valoare totală de 1.805.219 euro buget UE. Fermierii au atras fonduri pentru dotarea cu utilaje moderne, modernizarea fermelor, înființarea de activități neagricole în zonele rurale.

Alin Trifu, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vaslui, a spus că perioada 2021-2022 a fost una a provocărilor de tot felul în activitatea AFIR. A trebuit să fie continuată misiunea de absorbţie a fondurilor europene, a fost necesară adaptarea activităţii la restricţiile impuse de perioada pandemică, atenuarea efectelor crizei de materii prime şi mărirea preţurilor la acestea, scumpirea preţurilor la utilajele care au făcut obiectul proiectelor. Toţi aceşti factori sunt corelaţi cu faptul că anul 2022 a fost un an de final de program.

„Pe parcursul anului 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale  a continuat şi finalizat activitatea de evaluare a cererilor de finanţare şi contractare a proiectelor depuse în cadrul sesiunilor deschise în anul 2021, precum şi ale celor depuse în cadrul sesiunilor deschise în anul 2022, prin intermediul PNDR 2014 – 2020”, a precizat Alin Trifu.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/11/24/producatorii-agricoli-nu-renunta-investitii-de-peste-18-milioane-de-euro-in-tehnica-agricola-si-dezvoltarea-fermelor/

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …