Copiii legitimați la cluburile sportive vor primi, de la anul, câte 150 lei/lună

Este oficial: copiii înscriși la cluburile sportive vor primi tichete valorice în valoare de 150 de lei/lună, începând de anul viitor. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea legii educației fizice și sportului. Potrivit documentului legislativ, banii vor putea fi folosiți pentru achiziția de articole și echipamente sportive. Tichetele au o valabilitate de un an de la data emiterii și nu vor înlocui alte forme de venit oferite de structurile sportive.

Potrivit actului normativ, „tichetele de sportiv” sunt bonuri de valoare destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanță de către copii și juniori. Astfel, copiii care practică sport în Romania vor avea, de la 1 ianuarie 2023, o susținere de 150 de lei pe lună pentru echipament, transport la evenimente și nutriție adecvată.
Banii pentru tichetele sportive vor veni din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului, care va elabora normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la emiterea și acordarea tichetelor pentru sportivi în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii. Inițiatorii proiectului de lege susțin că “o astfel de măsură se impune având în vedere că avem doar  80.000 de copii participanți în sportul de performanță, iar dintre aceștia doar 15% fac pasul către seniorat”.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/copiii-legitimati-la-cluburile-sportive-vor-primi-de-la-anul-cate-150-lei-luna/

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …