Programul „Masa caldã” se extinde: se dubleazã numãrul scolilor beneficiare

Programul „Masa caldã” în scoli se va extinde. Ministerul Educatiei a pus în dezbatere publicã un proiect de lege care prevede continuarea programului-pilot în 300 de unitãti de învãtãmânt preuniversitar din tarã. Potrivit documentului, va creste, totodatã, si tariful meniului zilnic – de la 10 lei/persoanã la 15/lei persoanã. În prezent sunt 150 de scoli care beneficiazã de acest program, dintre care în Vaslui doar patru: Scoala Gimnazialã Teodor Juncu din comuna Bãcesti, Scoala Gimnazialã nr. 1 din satul Cepesti, Liceul Tehnologic Ghenu Coman din orasul Murgeni si Colegiul Economic Anghel Ruginã din municipiul Vaslui.

Programul pilot „Masa caldã” a debutat în 2016 cu 50 de scoli, pânã în 2020, când numãrul a fost extins la 150 de scoli. Potrivit ministrului Educatiei, în 2016 programul avea o finantare de 35 de milioane de lei, iar acum are o finantare de 345 de milioane de lei. Recent, acesta a pus în dezbatere publicã un proiect de ordonantã care prevede extinderea proiectului pilot de la 150 de scoli câte sunt în prezent, la un numãr dublu, chiar începând cu toamna 2022, datã pânã la care autoritãtile locale trebuie sã si încheie procedurile de achizitie publicã. „Urgenta adoptãrii rezultã si din faptul cã, pe de-o parte, programul trebuie sã fie implementat începând cu data de 1 septembrie 2022, datã de referintã pentru începerea noului an scolar 2022-2023, datã pânã la care unitãtile/subdiviziunile administrativ-teritoriale trebuie sã finalizeze procedurile de achizitie publicã a suportului alimentar si sã încheie contractele de prestãri servicii, astfel încât un numãr însemnat de prescolari si elevi vulnerabili, aflati în situatie de abandon scolar, sã nu fie descurajati de un cadru legal neadaptat nevoilor reale ale acestora”, se aratã în document.

Citește știrea pe: https://www.vremeanoua.ro/programul-masa-calda-se-extinde-se-dubleaza-numarul-scolilor-beneficiare/

Vezi si

S-au afișat rezultatele la BAC: trei medii de 10 în județul Vaslui

Ministerul Educației a publicat rezultatele la Bacalaureat pe site-ul bacalaureat.edu.ro, precum și la avizierele unităților …