Seceta ruinează afacerile din agricultură! Județul Vaslui se transformă încet, dar sigur, într-un deșert

Seceta prelungită din ultimele luni este pe cale să compromită anul agricol de la nivelul județului Vaslui. Din cauza lipsei de apă din sol, au de suferit atât culturile de toamnă, cât și cele semănate în primăvară. Prefectura Vaslui a fost sesizată de fermieri cu privire la impactul secetei asupra culturilor agricole. În acest sens, va avea loc o întâlnire între fermieri, ANIF și conducerea Prefecturii, pentru a stabili modul de accesare a unor proiecte care să ajute în lupta cu efectele secetei.

Seceta prelungită care afectează agricultura județului Vaslui a pus în alertă autoritățile locale. Conducerea Prefecturii Vaslui va avea în zilele următoare o întâlnire de lucru cu fermierii din zona de sud a județului, pentru a discuta despre oportunitățile de accesare a unor proiecte în vederea combaterii fenomenului de secetă.

„Am discutat cu directorul de la ANIF Vaslui și am înțeles că există posibilitatea accesării de proiecte foarte convenabile pentru fermieri. Mă voi întâlni în zilele următoare cu fermierii și conducerea ANIF, pentru a stabili împreună ceea ce ar trebui să îndeplinească”, a spus Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

Până la această dată, la Prefectura Vaslui a fost primit un memoriu în legătură cu efectele secetei doar din comuna Gârceni, însă este de așteptat ca și alți fermieri să transmită astfel de adrese. Toate aceste petiții cu problemele agricultorilor vor fi transmise Guvernului României pentru a se lua măsurile necesare.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/06/23/seceta-ruineaza-afacerile-din-agricultura-judetul-vaslui-se-transforma-incet-dar-sigur-intr-un-desert/

Vezi si

S-au afișat rezultatele la BAC: trei medii de 10 în județul Vaslui

Ministerul Educației a publicat rezultatele la Bacalaureat pe site-ul bacalaureat.edu.ro, precum și la avizierele unităților …