Record de retrași la examenul de titularizare

Aproape 100 de candidați care au susținut examenul de titularizare în Vaslui s-au retras din concurs, în timp ce alte 92 de persoane înscrise nu s-au prezentat deloc în centrele de examen.

titularizare

Potrivit reprezentanților Inspectoratului școlar Județean (ISJ) Vaslui, 91 de absolvenți de facultate care au dorit să se titularizeze în învățământ în acest an au solicitat să nu le fie validate tezele scrise pe care le-au predat la cel puțin o oră de la afișarea subiectelor, așa cum prevede metodologia. De asemenea, alte 92 de persoane, din cele 541 care s-au înscris la examenul de titularizare, nu s-au prezentat deloc la concurs. În procente, aproape un sfert din candidați au dat bir cu fugiții de la examen.

„Motivele exacte pentru care s-au retras cei 91 de candidați din timpul examenului nu-l știm exact pentru că nu sunt obligați să-l menționeze atunci când solicită să nu le fie luate în considerare tezele. Însă, în unele cazuri este vorba de probleme medicale, iar în altele candidații au invocat motive personale. Există chiar și acea categorie care se prezintă la examen pentru a obține o notă foarte mare și, în condițiile în care realizează că nu au această șansă, atunci se retrag”, a declarat șefa Serviciului Personal din cadrul ISJ Vaslui, inspectorul Dorina Nemțanu.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …