Rectificarea bugetului la Bârlad: bani pentru școli, dar și pentru mâncare gătită la ceaun

În luna septembrie, deși începe școala, mai importantă pentru edilii bârlădeni se pare că este organizarea ediției I a „Târgului anual de prezentare cu vânzare a produselor tradiționale romanești gătite la ceaun”. Pentru asta se alocă 50.000 de lei, din care 40.000 sunt pentru organizarea „Nunții de Aur”, pentru persoanele care aniversează 50 de ani de căsătorie, iar pentru târgul cu mâncare tradițională gătită la ceaun 10.000 de lei. De asemenea, școlile vor primi bani pentru câteva necesități.

Banii prevăzuți la rectificare se duc în câteva secțiuni ale bugetului: La Funcționare, la Învățământ, la Dezvoltare și la Autofinanțare.

În secțiunea Funcționare, se alocă sumele: de 21.000 lei pentru Programul „Curățăm Romania”; 50.000 lei pentru programul cultural astfel : 40.000 lei pentru persoanele care au împlinit 50 de ani de căsătorie și 10.000 lei pentru desfasurarea ediției I a „Târgului anual de prezentare cu vânzare a produselor tradiționale romanești gătite la ceaun”; 15.000 lei la ZOO pentru hrana animale; 3.000 lei pentru alte servicii necesare funcționarii în cadrul DAS; 100.000 lei la serviciul SERE pentru materiale cu caracter funcțional; 55.000 lei la pentru plata dobânzi credite. Pentru echilibrarea secțiunii de funcționare, se diminuează salariile la capitolul Creșă în suma de 278.300 lei.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/rectificarea-bugetului-la-barlad-bani-pentru-scoli-dar-si-pentru-mancare-gatita-la-ceaun/

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …