vineri, 22 septembrie , 2023

Regula celor trei minute. O metodă ştiinţifică de a realiza cele mai detestate activităţi

Psihologii spun că secretul pentru a nu mai tergiversa sarcinile care nu vă plac este să le faceţi timp de câteva minute. Regula de trei minute este o strategie pentru a depăşi amânarea.

Dacă aveţi o sarcină pe care riscaţi să o amânaţi, încercaţi să o faceţi timp de doar trei minute. Chiar dacă nu va fi terminată, nu acesta este scopul. Primele trei minute vă vor scoate din mentalitatea de evitare, potrivit psihologului dr. Jennifer Wild. „Trei minute devin rapid şase minute, sau nouă, şi, în mare parte, înainte de a vă da seama, sarcina este gata”, spune ea.

Și nu este vorba doar de treburi, regula celor trei minute funcţionează pentru regimurile de fitness, fobii şi chiar anxietate socială, potrivit The Guardian.

Amânarea este ea însăşi o sursă semnificativă de stres

Dacă veţi continua să aveţi „experienţa succesului” adusă de regula celor trei minute, sarcinile descurajante vor părea în curând mai uşor de realizat.

În trecut, oamenii vorbeau despre ceva asemănător, dar se numea regula celor cinci minute. În cadrul unor teste, s-a demonstrat că trei minute sunt optime – 98% dintre participanţi au sfârşit prin a persevera.

Regula celor 3 minute este, de asemenea, o carte despre o strategie pentru a prezenta eficient idei oamenilor cu o atenţie redusă.

Vezi si

Astenia de toamnă: Cum să combați oboseala și stările de tristețe

Astenia de toamnă reprezintă un set de simptome și efecte psihologice care te pot afecta …

  • http://smilefm.vaslui.net:8000/