Sate vasluiene sub ape. O ploaie torenţială a făcut ravagii în mai multe localităţi

646x404

Marţi seara, o rupere de nori a inundat mai multe localităţi limitrofe Bârladului. În mai puţin de o oră, comunele Zorleni şi Băcani au fost măturate de şiroaie de apă. În urmă a rămas mocirlă şi gunoiaele împinse de ape.

Noapte albă pentru pompierii de la Detaşamentul Bârlad care au intervenit marţi seara pentru evacuarea apelor din casele şi curţile mai multor oameni din localităţile Bălteni, Popeni şi Suseni.

Ploaia torenţială, care nu a durat mai mult de o oră, două, a produs pagube semnificative. Sute de hectare au fost acoperite de ape, iar satele care au stat în calea puhoaielor au fost măturate de ape.

“Apa a venit din deal şi curgea ca un izvor de munte. S-a ales praful din grădinile noastre”, a spus un cetăţean din Popeni. Din cauza unui dig dărâmat în urmă cu 2 ani, câteva case din localitate au fost inundate. “Am pus o bucată de tablă în dreptul uşii să protejăm casa. Pe afară, apa a ajuns până în dreptul geamului, în casă a intrat până la genunchi. Am ridicat casa acum 2 ani şi e a doua oară când suntem inundaţi. Au venit pompierii şi ne-au ajutat”, au spus doi tineri căsătoriţi din Popeni.

Cuantumul pagumelor nu a fost calculate. În satele din comunele Zorleni şi Băcani au intervenit pompierii cu motopompe pentru a scoate apa din locuinţele inundate: “În urma ploilor torenţiale înregistrate în sudul judeţului s-a intervenit cu 50 de pompieri, 2 autocamioane, o autospecială şi şase motopompe”, a declarat Neculai Olaru, inspector şef al Inspectopratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” Vaslui.

Vezi si

Pățania jenantă a unui vasluian. S-a urcat pe o poartă înaltă de peste 6 metri și nu s-a mai putut da jos

  Un bărbat din Bârlad le-a dat de lucru noaptea trecută pompierilor din oraș, după …