miercuri, 8 februarie , 2023

Scandal la Bârlad: polițiști atacați de doi “zmei” turmentați și recalcitranți!

NESĂBUIȚI… Doi bârlădeni, Andrei Ionuț Bălășoiu de 27 de ani și Albert Iulian Salahoru, de 35 de ani, din Bârlad, au fost arestați preventiv pe 22 mai noaptea, după ce de Constantin și Elena s-au luat la bătaie. Pentru început s-au bătut cu alți indivizi, după o partidă de băutură, la un bar pe strada Republicii. Bătaia a continuat în stradă, iar la sosirea polițiștilor toți “combatanții” au sărit la bătaie la oamenii legii! A fost nevoie de întăriri, trei dintre bătăuși fiind încătușați și duși la audieri. Au fost apoi reținuți, iar pe 22 mai, doi dintre ei au primit mandatele de arestare preventivă și anume Andrei Ionuț Bălășoiu și Albert Iulian Salahoru, din Bârlad. Al treilea “combatant”, de 23 de ani, din București, a primit direct de la procuror măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Sentința dată de instanța bârlădeană a fost deja contestată de cei doi bârlădeni acuzați de infracțiunile “lovire și alte violențe”, “ultraj” și “tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Doi dintre bătăuși au ajuns în fața instanței, iar cel de al treilea a primit 60 de zile de control judiciar.

 

“Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în dosarul de urmărire penală … Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 22.05.2022 și până la data de la data de 20.06.2022 inclusiv, a inculpaților:

  1. B.A.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de: – lovire sau alte violențe (persoană vătămată G.V.C.) – ultraj (persoană vătămată C.M.A.), – ultraj (persoană vătămată C.P.)
  2. S.A.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de: – ultraj (persoană vătămată C.P.), – ultraj . (persoană vătămată C.M.A.) În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpatii B.A.I. și S.A.I”, este sentința dată pe 23 mai.

Filmul infracțiunilor: beție, bătaie și ultraj asupra oamenilor legii!

În noaptea de 20/21 mai, ora 03.40, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, cu privire la producerea unui scandal, la un local de alimentație publică de pe strada Republicii, municipiul Bârlad, unde, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, ar fi avut loc mai multe agresiuni. Echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, care a intervenit în temeiul sesizării, pentru aplanarea stării conflictuale, ar fi fost bruscat și agresat de către ce doi bărbați de 27, respectiv 35 de ani, polițiștii fiind nevoiți să folosească spray-ul iritant-lacrimogen și să încătușeze două persoane, în vederea deplasării acestora la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale.

 

“În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui și ai Poliției Municipiului Bârlad (delegați să efectueze acte de urmărire penală în cauză) și a probatoriului administrat, cei 3 bărbați cercetați au fost reținuți pentru 24 de ore. În cursul zilei de 22 mai 2022, bărbații de 27 și 35 de ani au fost prezentați Judecătoriei Bârlad, instanța dispunând față de aceștia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/scandal-la-barlad-politisti-atacati-de-doi-zmei-turmentati-si-recalcitranti/

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …