vineri, 22 septembrie , 2023

Vasluienii și hușenii, așteptați să doneze sânge

Astăzi la Vaslui, la Centrul de donare de lângă Spitalul Județean, și miercuri, la Huși, la Protoierie, vasluienii sunt așteptați de echipa mobilă a Centrului de Tranfuzii Bârlad pentru a dona sânge și a „dărui viață”.

Luna aceasta echipa mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină Barlad a fost prezentă pe 17 la Vaslui, iar pe 19 la Huși, pentru ca astăzi, 24 mai să se întoarcă la Vaslui, unde locuitorii și cei din împrejurimi vor putea dona sânge la Centrul de donare de lângă Spitalul Județean, la adresa strada Ștefan cel Mare, bloc 413, scara B, parter. Miercuri, 26 mai, echipa mobilă se va întoarce la Huși, unde locuitorii vor putea merge să doneze la Protoierie, la adresa strada 1 Decembrie, numărul 1.

„Vă așteptăm începând cu ora 8.00. Donează Sânge, Dăruiește Viață!”, scriu cei de la Centrul de Transfuzii Bârlad în anunțul lor. Tot ei au precizat „condițiile de admisibilitate la donarea de sânge”: „Donatorul de sânge este orice cetăţean român cu domiciliul în România sau orice cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România, în deplină stare de sănătate, care se supune regulilor prelevării de sânge total şi componente sanguine de origine umană. Pentru a deveni donator de sânge, trebuie să îndepliniți următoarele condiţii: vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fii sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine”.

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/05/vasluienii-si-husenii-asteptati-sa-doneze-sange/

Vezi si

Meci caritabil astăzi pe Stadionul Municipal

CSM Vaslui anunță „fotbal umanitar”: un meci amical cu Politehnica Iași, echipă din Liga I, …

  • http://smilefm.vaslui.net:8000/