miercuri, 8 februarie , 2023

Scolile de agenti de politie fac inscrieri

Locurile puse la dispozitie de scolile de politie au atras, pânã acum, 106 tineri vasluieni care au optat pentru aceastã carierã. Pentru ceilalti doritori, pânã pe 21 august, Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui continuã campania de recrutare a tinerilor care vor sã urmeze o carierã de politist.

Academia-de-Politie

 

De retinut este faptul cã, în scolile de agenti de politie, concursul se desfãsoarã conform graficului stabilit de intitutiile de învãtãmânt. Astfel, la Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascãr” Câmpina, sunt propuse 505 locuri, iar la Scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan” Cluj-Napoca, 125 de locuri.

La aceste scoli, durata studiilor este de doi ani. De asemenea, în aceastã perioadã se desfãsoarã si campania de admitere la scolile postliceale ale Ministerului de Interne. Campania se va încheia în data de 07.08.2015. Înscrierile se fac la sediul IPJ Vaslui, Serviciul Resurse Umane, de luni pânã vineri, între orele 9.00 – 15.00. Examinarea psihologicã a candidatilor se face la sediul politiei vasluiene. Aceasta va avea loc în perioada 10-21 august.

Concursul de admitere se desfãsoarã în douã etape. Prima etapã are loc în perioada 07-10 septembrie si constã în sustinerea probelor eliminatorii (contravizita medicalã si verificarea aptitudinilor fizice) si va avea loc la sediul institutiei de învãtãmânt. Etapa a doua va avea loc în data de 11.09.2015 si va consta într-un examen scris, tip grilã, la limba si literatura românã si unul la o limbã strãinã (englezã sau francezã, în functie de optiunea candidatului – n.r.).

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …