vineri, 22 septembrie , 2023

Timp de cinci zile, Vasluiul este capitala folclorului românesc şi internaţional

Timp de cinci zile, Vasluiul este capitala folclorului românesc şi internaţional, graţie celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional “Hora din Străbuni”.

hora-din-strabuni5

 

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Hora din Străbuni” se bucură de aprecieri unanime din partea vasluienilor. Evenimentul cultural al anului a debutat cu o impresionantă paradă a portului popular, la care localnicii s-au oprit pentru câteva minute să admire formaţiile artistice şi să le aplaude pentru momentele de folclor autentic oferite pe traseul Parcul Copou – Centrul Vasluiului. Un punct aparte l-a reprezentat momentul de prezentare a ansamblurilor folclorice invitate la “Hora din Străbuni”, care a avut loc în piaţa civică şi unde vasluienii au asistat la un răsfăţ artistic, autentic şi tradiţional.

În prima seară, au impresionat publicul ansamblurile folclorice “Rapsodia Vasluiului”, “Hora Vasluiului”, “Plaiurile Mioriţei” Buzău, “Veselia” din Moldova şi “Alianza” din Mexic. În a doua seară, “Izvorul” din Târgu Mureş a făcut ca Teatrul de Vară să vibreze graţie suitei de dansuri oferite. Nu trebuie uitate nici momentele unicat oferite de formaţiile “Bychlewianka” (Polonia) şi “Fen Bladi” (Algeria).

Cea de-a treia zi a aparţinut Ansamblului “Trandafir de la Moldova” Huşi, iar “Kalinka” (Rusia) şi “Samsen” (Thailanda) au oferit pata de culoare a evenimentului.
Urmează alte două seri de regal folcloric pentru vasluieni, graţie Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, principalul organizator al evenimentului, alături de Consiliul Judeţean şi Primăria Vaslui.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Meci caritabil astăzi pe Stadionul Municipal

CSM Vaslui anunță „fotbal umanitar”: un meci amical cu Politehnica Iași, echipă din Liga I, …

  • http://smilefm.vaslui.net:8000/