miercuri, 8 februarie , 2023

Se schimbă regulile pentru nunţi şi botezuri

Organizatorii de nunţi şi botezuri vor avea dreptul, de luna viitoare, să ceară Fiscului depăşirea plafonului de încasări în numerar de la persoane fizice, fixat în prezent la 10.000 de lei/persoană zilnic, cu argumentul că serviciile prestate de ei sunt plătite în cele mai multe cazuri cu bani în numerar (din daruri) primiţi la aceste evenimente. Facilitatea a fost introdusă de guvern prin ordonanţă de urgenţă.

creatorii-de-nunti

 

Deocamdată, legea limitează operaţiunile în numerar în relaţia operatori economici-persoane fizice la 10.000 de lei/zi/de la /către o persoană, cu interdicţia fragmentării încasărilor şi plăţilor în numerar, ca metodă de reducere a evaziunii fiscale prin stabilirea unei trasabilităţi a fluxurilor băneşti prin operaţiuni bancare. La momentul introducerii acestei limite, obiectivul declarat a fost creşterea nivelului veniturilor bugetare, dar şi a gradului de utilizare a cardurilor bancare ca mijloc de plată.

Guvernul a constatat însă acum că este necesar ca legislaţia să fie îmbunătăţită în cazul activităţilor desfăşurate de organizatorii de evenimente speciale, cum ar fi nunţi, botezuri şi alte activităţi care presupun achitarea în numerar a contravalorii serviciilor prestate. Ca urmare, a fost introdusă posibilitatea aprobării de către Fisc a unui alt plafon de încasări decât cel stabilit de lege, la cererea organizatorilor de nunţi şi botezuri. Decizia va fi valabilă un an de la data comunicării şi va putea fi reînnoită la cererea solicitantului.

Sursa:obiectiv

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …