sâmbătă, 25 martie , 2023

Fanfara “Rotaria”,excelenţă în folclor!

Fanfara “Rotaria” a smuls ropote de aplauze la Festivalul naţional de folclor “Dorna, plai de joc şi cântec”, unde a avut statutul de invitată de onoare şi a primit premiul de excelenţă. Patru instrumentişti ai formaţiei conduse de profesorul Romeo Tălmaciu au obţinut premiul I şi superlativele juriului.

rotaria1-1

 

Fanfara “Rotaria”, de la Palatul copiilor Vaslui, a reuşit să impresioneze din nou la un festival naţional. Copiii pregătiţi de profesorul Romeo Tălmaciu au fost invitaţi speciali ai Festivalului de folclor “Dorna, plai de joc şi cântec”, unde au reuşit să smulgă ropote de aplauze şi să primească invitaţia pentru ediţia de anul viitor, care va fi una jubiliară.
“Faptul că am fost invitaţi la acest mare festival de folclor, cu promisiunea că ne vom revedea la viitoarea ediţie, confirmă pregătirea, dar şi maniera interpretativă de excepţie a formaţiei. După unii specialişti, suntem cea mai bună formaţie de fanfară de copii din ţară. Acest lucru ne măguleşte, dar ne şi obligă. Am fost evidenţiaţi la Vatra Dornei şi pentru comportamentul din afara scenei, iar repertoriul divers, pus în valoare pe parcursul celor trei zile de concurs, a fermecat publicul, cunoscător de muzică de fanfară, dar şi juriul, care ne-a felicitat în mod special, recunoscându-ne valoarea artistică”, a spus Romeo Tălmaciu.
Juriul, format din prof.univ.dr. Doru Albu – preşedinte, prof.univ.dr. Eugenia Maria Paşca – vicepreşedinte, lect.univ.dr. Florin Fodor, toţi trei de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, prof. Petru Horvat, consultant artistic la Centrul Cultural „Bucovina” Suceava, prof. coregraf Nichita Dragomira (Olt) şi Violeta Codorean, directoarea Casei de Cultură “Platon Pardău” Vatra Dornei, a decis să confere şi patru premii I instrumentiştilor “Rotariei”. Este vorba despre Bianca Fodor, la trompetă, care a oferit un cadou muzical, interpretând o piesă specifică Bucovinei, Daniel Macarov, la trompetă, Costel Enea, la orgă, şi Beatrice Dulgheru, la flaut.
Prezenţa “Rotariei” la Vatra Dornei se datorează Palatului copiilor Vaslui, evenimentul regăsindu-se în calendarul activităţilor extraşcolare la nivel naţional, dar şi Primăriei şi Consiliului Local Vaslui, prin persoana primarului Vasile Pavăl, care “suplineşte orice cost necesar reuşitelor depline”, după cum a subliniat Romeo Tălmaciu.

Sursa:obiectiv

Vezi si

Stirile Smile FM 24 MARTIE 2023 | AUDIO

Stirile zilei prezentate de Sorin Popliuc la Smile FM @smilefmromania www.smilefm.ro