sâmbătă, 4 decembrie , 2021

„Senator pentru o zi” – concurs pentru elevii de liceu din județ De

Senatorul Gabriela Crețu, prin intermediul Cabinetului parlamentar, adresează o invitaţie elevilor de liceu din județul Vaslui de a participa la concursul intitulat sugestiv „Senator pentru o zi”.

Proiectul „Senator pentru o zi” a luat naștere din dorința de a urmări creşterea interesului elevilor de liceu pentru implicarea în comunitatea locală, națională și chiar internațională. De asemenea, prin derularea acestui proiect se dorește atât valorificarea potențialelor abilităţi ale acestor elevi, cât și conștientizarea tinerilor cu privire la spiritul valorilor europene în rândul elevilor de liceu.

Tema concursului este „Proiect pentru viitorul Uniunii Europene”, temă care are în vedere Conferința privind „Viitorul Europei”, lansată de către Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană.

Preluând ideea Conferinței privind viitorul Europei, organizatorul își dorește ca acest concurs să fie un cadru de dialog cu tinerii europeni vasluieni despre așteptările lor de la Uniunea Europeană în perspectivă, dându-le astfel posibilitatea elevilor de a se exprima liber, urmărindu-se creativitatea şi inspiraţia acestora, precum și abilitatea acestora de a observa problemele unei comunități și a oferi soluții valide în modul de concepere a proiectelor de dezvoltare a comunității europene.

Liceenii vor putea realiza proiecte pe teme actuale, dintre care menționăm: schimbări climatice și mediu; sănătate, o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; valori și drepturi, securitate; democrație europeană; migrație; educație, cultură, tineret și sport; transformare digitală.

Calendarul concursului este următorul: în perioada 1 – 28 noiembrie vor fi trimise proiectele, urmând ca întâlnirea cu toți participanții să aibă loc în intervalul 6 – 12 decembrie. De menționat că tuturor participanților la concurs le vor fi acordate premii și diplome.

Sursa:http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/10/senator-pentru-o-zi-concurs-pentru-elevii-de-liceu-din-judet/

Vezi si

Mesajul Președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru BUZATU cu ocazia Zilei Naționale a României

Dragi vasluieni! În urmă cu peste 100 de ani, românii dovedeau că, prin unitate, își …