Sentinţa definitivă în cazul violatorilor din Văleni!

Degeaba au sperat cei şapte violatori din Văleni că magistraţii Curţii de Apel Iaşi vor fi mai îngăduitori decât cei de la Vaslui şi că vor primi pedepse mai mici! Judecătorii ieşeni nu au fost câtuşi de puţin impresionaţi de faptul că respectivii nu aveau antecedente penale şi că sunt tineri. Din contră. Pentru fapta lor abominabilă, comisă în noiembrie 2014, instanţa ieşeană a considerat că pedeapsa iniţială este prea mică, astfel că a majorat-o.

violatori

 

Astfel, Burada Ovidiu Silviu (21 de ani), condamnat, în primă instanţă, la opt ani şi patru luni de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravată şi lipsire de libertate în mod ilegal, va avea efectiv de executat o pedeapsă de zece ani. În plus, timp de doi ani după eliberare, nu va avea voie să comunice cu fata batjocorită şi cu părinţii acesteia ori să se apropie de ei şi de locuinţa lor.

Burlacu Paul Andrei (28 de ani), care primise şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravată şi lipsire de libertate în mod ilegal, va trebui să stea după gratii opt ani şi opt luni. Pe lângă majorarea pedepsei principale, judecătorii ieşeni au dispus interzicerea aceloraşi drepturi ca şi în cazul lui Burada.

Şi pedeapsa lui Bolboceanu Petrică Ionuţ (23 de ani), de şapte ani de închisoare, a fost majorată. Pentru infracţiunile de viol în formă agravată şi lipsire de libertate în mod ilegal, completul de la Curtea de Apel Iaşi i-a dat un „bonus” de un an şi şase luni, urmând ca, în final, să execute o pedeapsă rezultantă de opt ani şi şase luni. Ulterior, timp de doi ani, va avea de respectat interdicţiile deja menţionate.

Nici Avădănei Silviu (22 de ani), condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare, tot pentru viol în formă agravată şi lipsire de libertate în mod ilegal, nu a scăpat mai uşor. În cazul lui, judecătorii ieşeni au majorat pedeapsa cu un an, rezultând un total de opt ani după gratii, plus restricţiile de mai sus.

Boicu Ionuţ Bogdan (21 de ani), care primise cinci ani şi opt luni de închisoare, va trebui să petreacă în spatele gratiilor şase ani şi şase luni pentru viol în formă agravată şi lipsire de libertate în mod ilegal. Asta chiar dacă şi-a recunoscut faptele. Şi el va trebui să stea departe de tânăra de care şi-a bătut joc şi de familia ei.
Lui Rotaru Alin Dumitru (19 ani), condamnat iniţial la cinci ani şi opt luni de închisoare, pentru aceleaşi infracţiuni, i s-a majorat pedeapsa la şase ani şi patru luni. Nici în cazul lui nu a contat că şi-a recunoscut fapta, ci doar gravitatea ei. În plus, timp de doi ani după executarea pedepsei principale, Rotaru nu se va putea apropia de fata violată şi de părinţii ei.
În cazul lui Surleac Ioan (20 de ani), pedeapsa de cinci ani şi opt luni de închisoare, dată tot pentru viol în formă agravată şi lipsire de libertate în mod ilegal, a fost majorată la şase ani de închisoare. Nici în cazul lui nu a contat că şi-a recunoscut fapta. După eliberare, va trebui să respecte aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi.
Tot în decizia dictată ieri de magistraţii Curţii de Apel Iaşi se menţionează că se majorează de la 50.000 la 70.000 de lei suma la care cei şapte inculpaţi au fost obligaţi, în solidar, să o achite victimei, cu titlu de daune morale. Sentinţa este definitivă.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …