miercuri, 27 octombrie , 2021

Simpozionul „O zi, trei semnificaţii” la Cercul Militar Bârlad

În acest an, cele trei evenimente din ziua de 9 mai vor fi sărbătorite de Garnizoana Bârlad pe parcursul a două zile. Este vorba despre victoria coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial (1945), proclamarea Independenţei de Stat a României (1877) şi Ziua Europei, care vor fi marcate pe 8 şi 9 mai.

9 mai

„Regimentul 52 Artilerie Mixtă «General Alexandru Tell» organizează duminică, 8 mai, simpozionul «O zi, trei semnificaţii», la Cercul Militar Bârlad, iar luni, 9 mai, în aceeaşi locaţie, gala de filme documentare cu tema «Pe aici nu se trece» şi o expoziţie a operelor pictorului Eugen Iftime. În partea a doua a zilei de luni, între orele 13.00-15.00, la Cimitirul «Eternitatea» se vor depune coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor. În această zi cu triplă semnificaţie sunt invitaţi să participe cadre militare în rezervă şi în retragere şi veterani de război, împreună cu elevi ai şcolilor din Bârlad”, a declarat locotenent Iulian Ghindă, locţiitorul purtătorului de cuvânt al Garnizoanei Bârlad.
La ceremonialul militar şi religios, urmat de depunerea de coroane de la Monumentul Eroilor vor participa şi reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Local, precum şi ai altor instituţii din oraş.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …