miercuri, 8 februarie , 2023

ȘOC în cazul morții tânărului lăsat în șanț de prieteni: nu a murit de frig, ci de la o alcoolemie-record!

VERDICT… Întorsătură de situație complet neașteptată în cazul morții tânărului de 24 de ani, din Duda, găsit în noaptea de 21 spre 22 ianuarie decedat într-un șanț, după ce băuse cu niște prieteni din sat! Deși familia era convinsă că Ali Istrate a murit de frig, întrucât în noaptea fatidică temperatura era foarte scăzută, iar prietenii săi l-au abandonat fără milă în șanț, aproape dezbrăcat, iată că ancheta finalizată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui vine să arate că nu aceasta a fost cauza morții. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, moartea victimei a fost una violentă, însă cauza a constituit-o insuficiența cardio-respiratorie acută, consecutivă intoxicației etanolice acute. Cu alte cuvinte, Ali avea puține șanse să scape cu viață, din cauza unei alcoolemii în sânge de 3,79. Practic, nu frigul l-a ucis, ci intoxicația etanolică, așa cum a concluzionat procurorul de caz.

Raportul medico-legal a fost cel care a făcut lumină în acest caz, în care trei tineri din Duda Epureni păreau a fi niște indivizi fără suflet, care l-au abandonat pe Ali într-un șanț, beat, dezbrăcat, într-o noapte geroasă. Procurorul însă a stabilit faptul că victima a murit de la prea mult alcool consumat, în sângele său fiind descoperită o cantitate care l-a ucis. „Potrivit raportului de expertiză medico-legală de autopsie, întocmit de Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, moartea numitului I.A. a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecutive intoxicației etanolice acute. Între intoxicația etanolică acută și deces există o legătură de cauzalitate directă, necondiționată. La examenul toxicologic s-a pus în evidență prezența alcoolului etilic în sânge de 3,79 g%o(…)”, se arată în raportul de expertiză medico-legală. În cursul cercetărilor cei doi inculpați, M.I. și P. A., au spus că niciodată nu s-au gândit să îi facă rău lui Ali, întrucât erau prieteni buni și petreceau împreună adeseori. În acea seară, M.I., profitând de faptul că tatăl său vitreg lucra în schimbul de noapte la o fabrică din Huși, și-a chemat amicii în locuință, pentru a-i cinsti, întrucât urma să plece în Belgia. A cumpărat o navetă de bere, cu toții servind până au epuizat toate sticlele. M. I. a adus o sticlă de țuică, care ar fi avut 80%, conform ordonanței de clasare a cauzei, din care ar fi băut cu toții, inclusiv Ali Istrate. Atât de tare s-au îmbătat, că cel puțin victima nu mai era în stare să se țină pe picioare. Trebuia însă să plece, întrucât M.I. se temea să nu vină tatăl său și să vadă că a băut cu amicii în locuință.

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/soc-in-cazul-mortii-tanarului-lasat-in-sant-de-prieteni-nu-a-murit-de-frig-ci-de-la-o-alcoolemie-record/

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …