sâmbătă, 13 aprilie , 2024

Suspiciuni de crimă și acuzații grave în cazul unui bărbat mort la 48 de ani! Poliția spune că a căzut din căruță, familia susține că a fost ucis!

Un bărbat din satul Hălărești, comuna Iana, a murit la numai 46 de ani, fiind găsit fără suflare într-o salcâmerie! Laurențiu Mihai Catană tocmai plecase de la un birt, unde băuse 50 de gr. de țuică și o bere, oferind și celor prezenți acolo câte o bere, iar după o jumătate de oră, poliția a fost anunțată că omul este mort! Cei de pe Ambulanță au constatat decesul, stabilind că a făcut infarct, deși acesta nu suferea de nimic! La autopsie însă s-a descoperit de către Medicina Legală Vaslui că acesta murise din cu totul altă cauză: avea o coastă ruptă, splina străpunsă și hemoragie internă masivă! Familia a suspectat de la început faptul că Laurențiu Catană ar fi fost omorât, acesta având câteva conflicte cu câțiva săteni, însă în special cu D.C, un oier cu care se certase chiar luni, 15 mai, și fusese amenințat cu moartea! La redacție a fost trimisă o sesizare, de către familia lui Laurențiu Catană, mai precis de unul dintre frații săi, care cere ajutorul presei locale și naționale pentru a se afla adevărul!

Foto – Vremea Noua

Un caz extrem de ciudat și incredibil are loc în satul Hălărești, comuna Iana! Un bărbat de 46 de ani, Laurențiu Mihai Catană, este astăzi îngropat, moartea sa fiind una care a stârnit suspiciuni atât familiei cât și oamenilor din sat! Doar poliția nu are nicio „suspiciune”, vrând cel mai probabil „să ascundă adevărul”, după cum scriu membrii familiei în sesizarea trimisă la Vremea Nouă.

„Bună ziua.Doresc să fac cunoscut cazul fratelui meu, Catană Laurențiu în vârstă de 46 ani,care, pe data de 15.05.2023, a fost găsit decedat într-o salcâmarie din satul Halarești, comuna Iana, județul Vaslui. Mentionez că acesta nu suferea de nicio boală, moartea lui fiind suspectă. În urma necropsiei reiese că decesul ar fi survenit în urma unei coaste fisurate și ruptură de splină care i-au provocat o hemoragie internă. Îmi doresc din suflet să publicați acest caz, să se facă dreptate, să aflăm adevărul. Din punctul nostru de vedere, al familiei, al sătenilor, fratele meu a fost omorât, nu cum relatează autoritățile locale că acesta s-ar fi lovit accidental probabil cu câteva zile înainte și din acest motiv ar fi murit. Mentionez că decedatul locuiește lângă mine, ne găseam zilnic, nu s-a plâns ca l-ar fi durut ceva, era plin de viață, vioi. Nu ne dorim decât dreptate, iar autoritățile să nu trateze cazul cu indiferență.Vă rog insistent să publicați acest caz … poate în această manieră autoritățile vor depune mai mult efort în aflarea adevărului. Multumesc anticipat pentru sprijin”, a scris Constantin Catană, unul din frații Catană.

Poliția nu a luat atitudine, iar familia fierbe de indignare!

Constantin Catană, fratele lui Laurențiu, care este și vecin cu decedatul său frate, ne-a relatat pas cu pas cum a decurs ziua de luni, 15 mai, a.c., până când a fost găsit mort! Totul a fost urmărit pe camerele de luat vederi de la birtul unde Laurențiu s-a dus luni dimneață, pentru o „încălzire” cu 50 de gr. de țuică și o bere.

„El se ocupa cu caii! Cumpăra cai și apoi în revindea, asta era ocupația sa. Fratele meu, cu băiatul care credem că l-a bătut, C.D., este în clenci cu noi, familia Catană din Hălărești, de mai multe zile, de aproape un an. Îl tot amenința că îl omoară pe fratele meu, că îl bate… mereu îl amenința. Venea cu oile pe terenul de fotbal, care era foarte mic, fratele meu venea și el cu caii pe acolo, iar el îl amenința pe fratele meu că îl aranjează, îl va bate. Asta vine din trecut! Duminică, pe 14 mai, Laurențiu plimba niște cai pe drum că voia să meargă la un concurs de cai și era sănătos, nu avea absolut nimic. Luni mi-a zis Laurențiu să îl duc undeva cu mașina, eu nu am putut și atunci a plecat singur, repet, fără a avea nimic! Era vesel și tocmai fusese la un bar unde a băut 50 de gr. de țuică și o bere, ba a mai dat și la oamenii din bar de băut. Se vede clar pe camerele de supraveghere că nu avea nimic! A plecat apoi spre casă, dar a plecat și cel care îl tot amenința că-l bate de-l omoară, la câteva minute după el. Am fost anunțat apoi , după vreo jumătate de oră, că Laurențiu este mort undeva, la o poartă! Dar când mă duceam acolo, m-a sunat polițistul Macovei, din sat, că să vin la salcâmărie că Laurențiu este mort! Am ajuns acolo și l-am văzut pe el mort, cu telefonul lângă el! Era și băiatul ăla care îl amenințase și vorbea cu polițistul! Mai erau și alți oameni, martori la caz! Unii chiar mi-au zis să mă duc la medicul legist că treaba nu este în regulă! Nu am înțeles prea bine ce ziceau, dar vecinul mi-a spus că mama lui, o femeie de 90 de ani, a văzut tot și că este speriată de tot ce a văzut! Nu am înțeles eu prea bine, dar a doua zi, când am ajuns la Medicina Legală, ca să-l iau de acolo, mi s-a spus că nu a făcut infarct, așa cum au zis cei de la Ambulanță, ci avea o coastă ruptă, splina ruptă și o hemoragie abdominală masivă, că m-au trimis să iau 6-7 pamperși mari ca să scoată sângele, că era plin abdomenul! Asta a fost la IML Vaslui! Am ajuns acasă, iar poliția a venit și mi-a zis <<Domnule Catană, este posibil să fi sărit din căruță și s-a lovit la coastă>>, mi-a zis domnul polițist Macovei, iar eu i-am zis clar că nu așa te lovești când sari din căruță, că eu știu că sunt crescut în căruță! Când faci asta, te lovești, te zgârii pe față, pe mâini, ai mai multe lovituri, nu doar una în spate, în partea dreaptă și una după cap! E clar pentru noi că a fost omorât! Vă rog să mediatizați cazul, poate poliția va lua măsuri să cerceteze!”, ne-a spus Constantin Catană.

Poliția însă face cercetări

Am contactat telefonic IPJ Vaslui, solicitând un punct de vedere referitor la acest caz neclar, fiind suspicionată o crimă ce se vrea mușamalizată.

„La data de 15 mai a.c., ora 11.11, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, de către un medic din cadrul S.A.J. Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeași zi, 15 mai a.c., a constatat decesul unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Iana, județul Vaslui. În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au stabilit că, persoana decedată ar fi fost găsită de către un martor, pe un drum public din localitatea Hălărești, comuna Iana. În cauză, sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs decesul și a cauzelor producerii acestuia, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii ucidere din culpă”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sursa:

Suspiciuni de crimă și acuzații grave în cazul unui bărbat mort la 48 de ani! Poliția spune că a căzut din căruță, familia susține că a fost ucis!

Vezi si

Au început înscrierile pentru observatori la alegerile locale și europarlamentare

Persoanele care doresc să se înscrie ca observatori la alegerile locale și europarlamentare din 9 …