sâmbătă, 4 decembrie , 2021

TikTok are acum și aplicație pentru smart TV-uri

TikTok, rețeaua de socializare „fenomen”, care înregistrează cea mai mare creștere la nivel global în prezent, ajunge și pe televizoarele inteligente. Momentan, aplicația se lansează în SUA și Canada, după ce a fost deja disponibilă exclusiv în Marea Britanie încă din 2020, însă faptul că se extinde în mai multe regiuni sugerează că va fi disponibilă cel mai probabil, la nivel global, în curând. TikTok vine pe cele mai populare platforme de smart TV precum webOS, Tizen, Android TV și Fire TV de la Amazon.

TikTok poate fi acum vizionat și pe ecrane mari

Aplicația TikTok se lansează în SUA pe magazinele de aplicații de la LG, Samsung, Amazon și Google și poate fi instalată chiar și în România, atât timp cât aveți regiunea televizorului setată pe Marea Britanie. TikTok este o rețea orientată către video, ceea ce face destul de ciudată decizia de a lansa atât de târziu o aplicație pentru televizoarele inteligente. Anterior, pentru a afișa TikTok pe un televizor era necesară conectarea telefonului prin Cast sau AirPlay pe modul „Screen Mirror”. Acum însă, tot ce ai nevoie este aplicația instalată pe televizor și o telecomandă.

 

Aplicația de TV nu este tocmai complexă. După autentificarea prin cod QR folosind aplicația de mobil, clipurile video încep să fie redate automat, poți trece la următorul cu săgeata din dreapta, sau poți accesa comentariile și alte capabilități, apăsând pe săgeata de jos de pe telecomandă. Există și câteva categorii de conținut pe care le poți accesa precum Comedy, Learning, Sports, Travel, sau poți rămâne pe fluxurile standard precum For You sau Following.

TikTok a înregistrat un miliard de utilizatori lunari activi în luna septembrie și, conform rapoartelor din SUA, rețeaua chineză a reușit să întreacă YouTube atunci când vine vorba despre timpul de vizionare mediu în rândul utilizatorilor.

Astfel, dacă aveți un televizor LG cu webOS 4 sau mai nou, un televizor Samsung cu Tizen, Chromecast cu Google TV, Amazon Fire Stick sau alte dispozitive similare, s-ar putea să primiți în curând aplicația și în România. Alternativ, o puteți instala setând țara dispozitivelor pe una dintre cele care au suport oficial. Pe dispozitivele cu Android, probabil că aplicația poate fi instalată și în format APK.

Vezi si

Return YouTube Dislike: o soluție temporară pentru a vedea numărul de reacții negative pe YouTube

YouTube a luat decizia de a ascunde complet numărul de dislike-uri pentru clipurile video de pe platformă, …