Top 10 tehnologii în tendințe anul acesta: ce meserii se caută și ce job-uri sunt cele mai bănoase în IT

Dacă ai căutat o schimbare în carieră în domeniul IT, dar nu ești sigur ce carieră să urmezi, ai ajuns în locul potrivit. În ultimii 60 de ani, tehnologia a făcut salturi uriașe și a evoluat mult.

De la o mașină de o tonă care ar putea stoca 3,5 MB de date (IBM 350) la un card SD care poate stoca 2 Terabytes de date și cântărește doar 2 grame, am parcurs un drum lung. Un lucru care a rămas constant în acest timp este schimbarea. Tehnologiile se schimbă la fiecare 2-3 ani și este important ca un profesionist care lucrează în spațiul tehnologic să se mențină la curent, pentru a urca rapid pe scara carierei.

Iată un top zece al tehnologiilor în tendințe în 2022.

Hiperautomatizare

M-ai crede dacă ți-aș spune că peste câțiva ani AI-ul va avea drepturi egale ca și oamenii? Se întâmplă deja, ai auzit de Sophia? Ea este un robot umanoid care este alimentat de AI. Are propriile gânduri, emoții, poate vedea și vorbi ca oamenii, iar în 2017 i s-a acordat cetățenia legală în Arabia Saudită.

HyperAutomation implică utilizarea mai multor tehnologii precum inteligența artificială (AI), învățarea automată și tehnologiile de automatizare, cum ar fi automatizarea proceselor robotizate (RPA), pentru a automatiza cât mai multe procese de afaceri. Potrivit Business Wire, 70% dintre profesioniștii RPA spun că organizația lor va angaja mai mulți dezvoltatori în anul următor. Mai mult, potrivit Forbes, utilizarea AI în multe sectoare de afaceri a crescut cu 270% în ultimii patru ani.

Securitate cibernetică

Recent, infracțiunile cibernetice au crescut enorm. În 2021, Twitter a fost piratat și a fost folosit pentru a obține Bitcoins. Vezi ceva în neregulă cu asta? Acesta este contul președintelui SUA pe Twitter. A fost piratat și acest mesaj a fost postat de pe acesta.

Amenințările cibernetice au dus la pagube în valoare de 6 trilioane de dolari numai în 2021, făcându-l cel mai mare dezastru economic din istorie. Potrivit unui raport din sectorul sănătății, se așteaptă ca securitatea cibernetică să ajungă la 125 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește mai mult: https://playtech.ro/2022/top-10-tehnologii-in-tendinte-anul-acesta-ce-meserii-se-cauta-si-ce-job-uri-sunt-cele-mai-banoase-in-it/

Vezi si

AMD va lansa procesoare Ryzen 7000X3D cu 100MB de memorie cache

AMD a surprins pe toată lumea atunci când a lansat procesorul Ryzen 7 5800X3D. Ușor …