vineri, 30 septembrie , 2022

Trecerea la energia regenerabilă ar putea economisi miliarde de dolari, susține un studiu

Trecerea de la combustibilii fosili la energia regenerabilă ar putea economisi, la nivel mondial, 12 miliarde de dolari până în 2050, arată un studiu de la Universitatea Oxford.

Prețul gazelor a crescut, costul surselor regenerabile a scăzut, iar cercetătorii spun că trecerea la sursele ecologice  are sens acum din punct de vedere economic.

„Chiar dacă sunteți sceptici legat de schimbările climatice, tot ar trebui să fiți de acord cu ceea ce susținem noi”, a declarat profesorul Doyne Farmer de la Institutul pentru Noua Gândire Economică de la Oxford Martin School, citat de BBC.

Energia regenerabilă are sens din punct de vedere economic

„Concluzia noastră centrală este că ar trebui să mergem cu toată viteza înainte cu tranziția la energia verde, pentru că ne va economisi bani”, a mai spus Farmer.

Concluziile raportului se bazează pe analizarea datelor istorice ale prețurilor pentru sursele regenerabile și combustibilii fosili și apoi pe modelarea modului în care acestea se vor schimba în viitor.

Așteptările raportului că prețul surselor regenerabile va continua să scadă se bazează pe modelare „probabilistă”, folosind date despre modul în care investițiile masive și producția la scară largă au făcut ca alte tehnologii similare să fie mai ieftine.

Citește mai mult: https://www.descopera.ro/stiinta/20178864-trecerea-la-energia-regenerabila-ar-putea-economisi-miliarde-de-dolari-sustine-un-studiu

Vezi si

Elizabeth Taylor: 18 lucruri neștiute despre regina Hollywood-ului

Ce se poate spune despre Elizabeth Taylor? Suficient de mult cât să tipărim zeci de …