Turism pe Valea Tutovei

Într-o declaraţie politică, deputata Ana Birchall îi invită pe toţi românii să ne viziteze judeţul şi în special Valea Tutovei.

valea tutovei

 

Veniţi în vizită pe Valea Tutovei şi în Vaslui şi vă promit că nu veţi regreta, ci veţi descoperi o lume fascinantă, care se dezvăluie doar unei persoane care ştie să caute şi să interiorizeze. Veţi descoperi adevărata bogăţie şi frumuseţe a neamului românesc!”, a transmis Ana Birchall, deputat PSD ales în colegiul Zorleni, într-o declaraţie politică.
Parlamentarul a lansat o invitaţie tuturor românilor să descopere locuri de vis din ţară, pornind chiar de la frumuseţile din zona pe care o reprezintă: „Vreau să vă trezesc interesul pentru a gusta din dulceaţa plaiurilor moldoveneşti venind în Vaslui, călătorind timp de câteva zile pe frumoasa Vale a Tutovei. De mult prea multe ori am auzit că Vasluiul este un judeţ mai defavorizat, în care nu prea ai ce vedea. De fiecare dată am protestat, argumentând că, deşi, aparent, judeţul Vaslui este defavorizat din cauza condiţiilor socio-economice, în realitate este bogat şi frumos. Pe lângă locurile minunate, binecuvântate de Dumnezeu şi scăldate de soarele blând al Moldovei, aveţi ocazia să vă întâlniţi cu oameni speciali, păstrători ai credinţei şi tradiţiilor populare care le oferă unicitatea şi frumuseţea spirituală”.
Deputata PSD a arătat că Valea Tutovei oferă o largă varietate de atracţii pentru turişti: peisaje naturale, folclor şi obiceuri tradiţionale, repere culturale şi istorice, precum şi posibilitatea vizitării unor mănăstiri, adevărata oaze de spiritualitate şi linişte sufletească: „Fie că vorbim despre ziua recoltei la Zorleni, marcată de dansuri populare într-un adevărat spectacol, fie că vorbim despre formaţia de mandoline «Doina Similei» din comuna Alexandru Vlahuţă, Ansamblul de cântece şi dansuri după cimpoi «Floricica» din comuna Perieni, ansamblurile folclorice «Rapsozii Iveştiului» şi «Răzeşii din Pogoneşti», filonul folcloric autentic românesc este la el acasă. Portul popular, dansurile tradiţionale şi obiceiurile fiecărei comune în sărbătoare sunt tot atâtea motive pentru a nu ocoli Valea Tutovei”.

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …