marți, 27 septembrie , 2022

Un autobuz electric a parcurs aproximativ 1000 de kilometri fără a fi realimentat

Compania americană Proterra a fabricat un autobuz electric ce a parcurs 966 de kilometri fără a fi realimentat. Vehiculul denumit ,,Catalyst E” şi-a dovedit capacitatea în cadrul centrului de teste auto Michelin din Carolina de Sud. 

proterra-catalyst-bus-2

Specialiştii susţin că, în cazul în care autobuzul va circula în condiţii normale de trafic, el nu va putea parcurge aceeaşi distanţă fără a fi realimentat. Cu toate acestea, capacitatea sa de 440 – 660 kWh îi permite să circule pe distanţe cuprinse între 312 şi 563 km, ceea ce înseamnă că ar putea satisface nevoile zilnice ale călătorilor din oraşe şi că, în curând, ar putea înlocui cu succes mijloacele convenţionale de transport în comun.

,Întrebarea nu mai este cine va folosi primul această tehnologie, ci cine va va fi ultimul care va adopta o modalitate eficientă şi sustenabilă de transport. Odată cu alternativa lui Catalyst E2 de a înlocui autobuzele alimentate cu combustibili fosilii, vehiculele alimentate cu ajutorul bateriilor au depăşit ultima barieră în folosirea lor pe scară largă”, susţine CEO-ul Proterra, Ryan Popple.

sursa:descopera.ro

Vezi si

8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ziua de LUNI

Nu exista om care sa nu se fi plans, cel putin o data in viata, …